BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Oil Content and Fatty Acid Composition of some Fenugreek (Trigonella foenum-graecum) Lines (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

In this study, oil content and fatty acid compositions of 1 standard variety and 7 fenugreek lines, which were developed in Field Crops Department, Faculty of Agriculture, University of Ankara were investigated. According to the results of this research, oil contents ranged between 4.01-5.89%. Linoleic acid was found as the highest fatty acid in the lines and linolenic, oleic, miristic acids followed, respectively. Average fatty acid values were recorded as 44.64% (linoleik acid), 23.12% (linolenic acid), 19.34% (oleik acid) and 10.24% (miristic acid).  

Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Bu çalışmada, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü’nde geliştirilen 7 çemen hattının ve 1 standart çeşidin yağ oranları ve yağ asidi bileşenleri araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, yağ oranları %4.01 ile %5.89 arasında değişim göstermiştir. Çemen hatlarında en yüksek yağ asidi olarak linoleik asit bulunmuş, bunu sırasıyla linolenik, oleik ve miristik asitler izlemiştir. Ortalama değerler olarak %44.64 linoleik asit, %23.12 linolenik asit, %19.34 oleik ve %10.24 miristik asit değerleri elde edilmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Küçük Bu kişi benim

Bilal Gürbüz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Küçük, M. ., & Gürbüz, B. . (1999). Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması. Gıda, 24(2).
AMA Küçük M, Gürbüz B. Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması. GIDA. Nisan 1999;24(2).
Chicago Küçük, Mehmet, ve Bilal Gürbüz. “Bazı Çemen (Trigonella Foenum-Graecum) Hatlarında Yağ Ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması”. Gıda 24, sy. 2 (Nisan 1999).
EndNote Küçük M, Gürbüz B (01 Nisan 1999) Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması. Gıda 24 2
IEEE M. . Küçük ve B. . Gürbüz, “Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması”, GIDA, c. 24, sy. 2, 1999.
ISNAD Küçük, Mehmet - Gürbüz, Bilal. “Bazı Çemen (Trigonella Foenum-Graecum) Hatlarında Yağ Ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması”. Gıda 24/2 (Nisan 1999).
JAMA Küçük M, Gürbüz B. Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması. GIDA. 1999;24.
MLA Küçük, Mehmet ve Bilal Gürbüz. “Bazı Çemen (Trigonella Foenum-Graecum) Hatlarında Yağ Ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması”. Gıda, c. 24, sy. 2, 1999.
Vancouver Küçük M, Gürbüz B. Bazı Çemen (Trigonella foenum-graecum) Hatlarında Yağ ve Yağ Asitleri Bileşenlerinin Araştırılması. GIDA. 1999;24(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/