BibTex RIS Kaynak Göster

Mycotoxin Profiles of Turkish Agricultural Mycoflora (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Mycotoxin profiles of 819 mould cultures from 1560 mould species, isolated from various Turkish agricultural and foodstuffs was investigated. In this context, 40 different mould species were screened qualitatively for 31 different mycotoxins by using Thin Layer Chromatography technique. A total of 3456 analyses was conducted and it has been observed that 16.20% of the moulds showed toxic properties, whereas 81.36% and 2.46% of the moulds were nontoxic and suspected respectively.

Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Çalışmamızda ülkemize özgü çeşitli gıda gruplarından ve tarımsal ürünlerden izole edilen 1560 küf kültürünün mikotoksin üretebilme özelliğine sahip 819 adedi, sekonder metabolitleri olan mikotoksinler yönünden incelemeye alınmıştır. Bu kapsamda 40 farklı küf türü, 31 aynı mikotoksin açısından İnce Tabaka Kromatografisi yöntemiyle kalitatif olarak taranmıştır. Sonuç olarak 3456 analiz bulgusu değerlendirilmiş olup, incelenen küflerin %16.20’sinin toksik özellik gösterdiği, %81.36’sının toksik olmadığı, %2.46’sının ise toksin üretimi açısından tartışılabilir özellikte olduğu belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Seminur Topal Bu kişi benim

Necla Aran Bu kişi benim

Ceyda Pembeci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Topal, S. ., Aran, N. ., & Pembeci, C. . (1999). Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri. Gıda, 24(2).
AMA Topal S, Aran N, Pembeci C. Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri. GIDA. Nisan 1999;24(2).
Chicago Topal, Seminur, Necla Aran, ve Ceyda Pembeci. “Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri”. Gıda 24, sy. 2 (Nisan 1999).
EndNote Topal S, Aran N, Pembeci C (01 Nisan 1999) Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri. Gıda 24 2
IEEE S. . Topal, N. . Aran, ve C. . Pembeci, “Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri”, GIDA, c. 24, sy. 2, 1999.
ISNAD Topal, Seminur vd. “Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri”. Gıda 24/2 (Nisan 1999).
JAMA Topal S, Aran N, Pembeci C. Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri. GIDA. 1999;24.
MLA Topal, Seminur vd. “Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri”. Gıda, c. 24, sy. 2, 1999.
Vancouver Topal S, Aran N, Pembeci C. Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasının Mikotoksin Profilleri. GIDA. 1999;24(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/