BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Chemical Composition of (Rapana thomasiana crosse) from the Black Sea (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

The chemical composition of Rapana thomasiana crosse was investigated in this study. It has been determined as 75.92% water, 12.95% protein, 1.65% fat, 1.40% ash in the processed Rapana thomasiana crosse. The contents of Na, K, Zn, Cu, Mn and P were determined as 410, 165, 48, 26, 3, 0.65 mg/kg respectively. The distribution of fatty acids was also found as 10.02% palmitic acid, 47.31% linoleic acid, 17.80% linolenic acid, 23.75% arachidonic acid, 1.14 others.   

Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

Çalışmada deniz salyangozu (Rapana thomasiana crosse) nin bileşiminin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deniz salyangozunun ortalama %75.92 su, %12.95 protein, %1.64 yağ ve %1.40 kül içerdiği saptanmıştır. Na, K, Zn, Cu, Mn ve P miktarları sırasıyla 410, 165, 48, 26, 3 ve 0.65 mg/kg olarak belirlenmiştir. Yağ asitleri dağılımı ise ortalama olarak %10.02 palmitik asit, %47.31 linoleik asit, %17.80 linolenik asit, %23.73 araşidonik asit, %1.14 diğerleri olarak saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuray Kolsarıcı Bu kişi benim

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kolsarıcı, N. ., & Ertaş, A. H. . (1989). Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma. Gıda, 14(2).
AMA Kolsarıcı N, Ertaş AH. Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma. GIDA. Nisan 1989;14(2).
Chicago Kolsarıcı, Nuray, ve A. Hamdi Ertaş. “Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana Thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 14, sy. 2 (Nisan 1989).
EndNote Kolsarıcı N, Ertaş AH (01 Nisan 1989) Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma. Gıda 14 2
IEEE N. . Kolsarıcı ve A. H. . Ertaş, “Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 2, 1989.
ISNAD Kolsarıcı, Nuray - Ertaş, A. Hamdi. “Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana Thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 14/2 (Nisan 1989).
JAMA Kolsarıcı N, Ertaş AH. Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Kolsarıcı, Nuray ve A. Hamdi Ertaş. “Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana Thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 2, 1989.
Vancouver Kolsarıcı N, Ertaş AH. Karadeniz’de Avlanan Deniz Salyangozu (Rapana thomasiana crosse)’nun Kimyasal Bileşimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1989;14(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/