BibTex RIS Kaynak Göster

The Study on Polygalactronase Activity of Aspergillus spp. (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 5, - , 01.10.1982

Öz

Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.   

Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 5, - , 01.10.1982

Öz

Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Lütfü Çakmakçı Bu kişi benim

Nezihe Tunail Bu kişi benim

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Fatih Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Çakmakçı, L. ., Tunail, N. ., Ekşi, A. ., Yıldız, F. . (1982). Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda, 7(5).
AMA Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. GIDA. Ekim 1982;7(5).
Chicago Çakmakçı, Lütfü, Nezihe Tunail, Aziz Ekşi, ve Fatih Yıldız. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7, sy. 5 (Ekim 1982).
EndNote Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F (01 Ekim 1982) Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda 7 5
IEEE L. . Çakmakçı, N. . Tunail, A. . Ekşi, ve F. . Yıldız, “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 7, sy. 5, 1982.
ISNAD Çakmakçı, Lütfü vd. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7/5 (Ekim 1982).
JAMA Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. GIDA. 1982;7.
MLA Çakmakçı, Lütfü vd. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 7, sy. 5, 1982.
Vancouver Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. GIDA. 1982;7(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/