BibTex RIS Kaynak Göster

Research on Determination of the volatile Free Fatty Acids in Kashar Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

This research was carried on in order out determine the amount of volatile free fatty acids, which are the most important aromatic substances of cheese, present in kashar cheese. Kashar cheeses obtained from Erzurum and Kars market were used as the samples of research material. Average amounts of various fatty acids found in mg/100 g cheese were as follows: acetic acid 7.69±0.93, propionic acid 2.72±0.59, butyric acid 11.56±1.48, caproic acid 6.08±0.64, caprylic acid 9.17±1.99 and capric acid 6.96±1.44. In this study kashar cheeses were compared from the standpoint of free volatile fatty acids with some other cheese varieties.

Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Bu araştırma peynirin en önemli aroma maddelerinden olan uçucu serbest yağ asitlerinin Kaşar peynirindeki miktarını tesbit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Materyal olarak Erzurum ve Kars İllerinde satılan Kaşar peynirlerinden alınan örnekler kullanılmıştır. Örneklerin 100 gramında ortalama 7.69±0.93 mg asetik asit, 2.72±0.59 mg propiyonik asit, 11.56±1.48 mg bütirik asit, 6.08±0.64 mg kaproik asit, 9.17±1.99 mg kaprilik asit ve 6.96±1.44 mg kaprik asit bulunduğu serbest uçucu yağ asitleri bakımından bazı peynir çeşitleri ile karşılaştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Lâtif Öztek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Öztek, L. . (1989). Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 14(3).
AMA Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Öztek L (01 Haziran 1989) Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. Gıda 14 3
IEEE L. . Öztek, “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1989;14.
MLA Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/