Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.
Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.
Akyüz, N. ., & Çağlar, A. . (1989). HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda, 14(3).
AMA
Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago
Akyüz, Nurhan, ve Abdullah Çağlar. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote
Akyüz N, Çağlar A (01 Haziran 1989) HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda 14 3
IEEE
N. . Akyüz ve A. . Çağlar, “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD
Akyüz, Nurhan - Çağlar, Abdullah. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA
Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14.
MLA
Akyüz, Nurhan ve Abdullah Çağlar. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver
Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14(3).