BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Temperature and Storage time on Quality of Pasteurized Milk in HSTS Technology (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.

HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Yaratanın yavruya en değerli armağanı olan süt, canlının ihtiyaç duyduğu çeşitli besin maddelerini yeter miktar, dengeli oran ve alınabilir formda içeren çok değerli bir besin maddesidir. Başka ürünlere çevrilmeden olduğu gibi içilmesi halinde, bu mükemmel besin maddesinden azami derecede faydalanmak mümkündür. Süt ürünlerine işlendiğinde besin değerinde farklı oranlarda kayıplar ortaya çıkmakta, çok yönlü gıda olma niteliği önemli ölçüde azalmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akyüz, N. ., & Çağlar, A. . (1989). HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda, 14(3).
AMA Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Akyüz, Nurhan, ve Abdullah Çağlar. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Akyüz N, Çağlar A (01 Haziran 1989) HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. Gıda 14 3
IEEE N. . Akyüz ve A. . Çağlar, “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Akyüz, Nurhan - Çağlar, Abdullah. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14.
MLA Akyüz, Nurhan ve Abdullah Çağlar. “HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi Ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Akyüz N, Çağlar A. HTST (Yüksek Sıcaklık, Kısa Zaman) Metodunda Sıcaklık Derecesi ve Depolama Zamanının Pastörize Süt Kalitesine Etkisi. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/