BibTex RIS Kaynak Göster

A Biotechnological Approach to Production of Natural Aromas (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Doğal aroma maddelerine karşı ilgi artmaktadır. Aroma maddelerinin genişleyen dünya pazarında, biyoteknolojik işlemler yoluyla aroma maddeleri üretiminin çok sayıda avantajı ortaya konmuştur. Bu derlemede, aroma maddeleri üretimi için biyoteknolojinin ticari olarak kullanımı konusunda tüketici tercihi, yasal düzenlemeler ve teknik incelemelerin mevcut imkanlarla nasıl bağdaştırılacağı tartışılmıştır. Günümüzde, aroma maddeleri için dünya pazarında 2-3 milyon dolar para harcanmakta ve bu devamla olarak artmaktadır. Arzu edilir tat ve koku veren aroma maddeleri, dünyada kullanılan gıda katkı maddeleri miktarının %10-15’ini oluşturur. Bu miktar, toplam gıda katkıları pazarının değer olarak %25’idir.   

Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Doğal aroma maddelerine karşı ilgi artmaktadır. Aroma maddelerinin genişleyen dünya pazarında, biyoteknolojik işlemler yoluyla aroma maddeleri üretiminin çok sayıda avantajı ortaya konmuştur. Bu derlemede, aroma maddeleri üretimi için biyoteknolojinin ticari olarak kullanımı konusunda tüketici tercihi, yasal düzenlemeler ve teknik incelemelerin mevcut imkanlarla nasıl bağdaştırılacağı tartışılmıştır. Günümüzde, aroma maddeleri için dünya pazarında 2-3 milyon dolar para harcanmakta ve bu devamla olarak artmaktadır. Arzu edilir tat ve koku veren aroma maddeleri, dünyada kullanılan gıda katkı maddeleri miktarının %10-15’ini oluşturur. Bu miktar, toplam gıda katkıları pazarının değer olarak %25’idir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Merih Kıvanç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kıvanç, M. . (1989). Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. Gıda, 14(3).
AMA Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Kıvanç M (01 Haziran 1989) Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. Gıda 14 3
IEEE M. . Kıvanç, “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. GIDA. 1989;14.
MLA Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/