BibTex RIS Kaynak Göster

The Determination of Lead Cadmium Levels in Drinking Tap and in Spring Waters of Ankara (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

In this study cadmium and lead levels in tab and in spring waters of Ankara are determined. Lead levels in tap and in spring waters are found as 0.00-0.45 mg/lt and 0.00-0.046 mg/lt respectively. Where as average cadmium levels are as 1.6 mg/lt in tap and 2.4 mg/lt in spring waters. The effects of heavy metals on health, especially of lead on infant children are discussed with the support of recent articles on the subject.   

Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Bu araştırmada Ankara’da içilen çeşme ve kaynak sularının kurşun ve kadmiyum miktarları saptanmıştır. Kurşun miktarları çeşme sularında 0.00-0.45 mg/lt, kaynak sularında 0.00-0.046 mg/lt olarak bulunmuştur. Kadmiyum miktarları ise, çeşme sularında ortalama 1.6 mg/lt ve kaynak sularında 2.4 mg/lt dir. Literatür bilgisine dayalı olarak bu ağır metallerin sağlığa ve özellikle kurşunun bebek ve çocuk sağlığına zararlı etkileri tartışılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aysel Bayhan Bu kişi benim

Gülderen Yentür Bu kişi benim

Sedef Kır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bayhan, A. ., Yentür, G. ., & Kır, S. . (1989). Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması. Gıda, 14(3).
AMA Bayhan A, Yentür G, Kır S. Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Bayhan, Aysel, Gülderen Yentür, ve Sedef Kır. “Ankara’da İçilen Çeşme Ve Kaynak Sularında Kurşun Ve Kadmiyum Miktarının Saptanması”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Bayhan A, Yentür G, Kır S (01 Haziran 1989) Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması. Gıda 14 3
IEEE A. . Bayhan, G. . Yentür, ve S. . Kır, “Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Bayhan, Aysel vd. “Ankara’da İçilen Çeşme Ve Kaynak Sularında Kurşun Ve Kadmiyum Miktarının Saptanması”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Bayhan A, Yentür G, Kır S. Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması. GIDA. 1989;14.
MLA Bayhan, Aysel vd. “Ankara’da İçilen Çeşme Ve Kaynak Sularında Kurşun Ve Kadmiyum Miktarının Saptanması”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Bayhan A, Yentür G, Kır S. Ankara’da İçilen Çeşme ve Kaynak Sularında Kurşun ve Kadmiyum Miktarının Saptanması. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/