BibTex RIS Kaynak Göster

The Comparing of 2 Methods in Lactic and Acetic Acid Analyses on Acidified Soybeans in Tempeh (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

It is found that good quality tempeh can be produced from fermented soaked soybeans. During this fermentation mainly lactic and acetic acids are produced. There are number of methods of detection on these two acids. In this research only HPLC and Enzymatic methods were used. In HPLC Method 40% of actual amount of Lactic and acetic acid could always be detected whereas in enzymatic method this amount was 70%.

Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Soya fasulyesinin ıslatma aşamasında fermantasyona uğraması tempenin daha kaliteli olmasına neden olmaktadır. Böyle bir fermantasyonda meydana gelen Laktik ve Asetik asit miktarlarının ölçülmesinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Araştırmada bu asitler tek olarak ve karıştırılarak HPLC ve Enzimatik yöntemle ölçülmüş ve sonuçlar karşılaştırılmıştır. HPLC yöntemi ile mevcut Laktik ve Asetik asit miktarlarının %40’ı belirlenebilmiş, enzimatik yöntemde ise bu %70’e kadar çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Günnur Tuncel Bu kişi benim

Deniz Göktan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tuncel, G. ., & Göktan, D. . (1989). Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması. Gıda, 14(3).
AMA Tuncel G, Göktan D. Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Tuncel, Günnur, ve Deniz Göktan. “Tempe Üretiminde Asetik Ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Tuncel G, Göktan D (01 Haziran 1989) Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması. Gıda 14 3
IEEE G. . Tuncel ve D. . Göktan, “Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Tuncel, Günnur - Göktan, Deniz. “Tempe Üretiminde Asetik Ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Tuncel G, Göktan D. Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması. GIDA. 1989;14.
MLA Tuncel, Günnur ve Deniz Göktan. “Tempe Üretiminde Asetik Ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Tuncel G, Göktan D. Tempe Üretiminde Asetik ve Laktik Asit Ölçümleri İçin Kullanılan İki Metodun Karşılaştırılması. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/