In this study, three cherry varieties leached with three different concentrations of sulphur dioxide and calcium were kept for a year under normal conditions. During storage period, the changes on quality level were evaluated in 3rd, 6th and 12th months. It has been observed that preservation period could be extended at least up to a year and the use of 7500 ppm of sulphur dioxide and 0.7% of calcium resulted in positive effects on the quality. The results showed that Bella di Pistoia (BdP) and Malatya-Dalbastı (MD) varieties were more suitable to brining cherry technology than Bigerreau Jabouley (BJ) variety.
Ülkemizde üretilen üç kiraz çeşidi, üç farklı düzeyde kükürt dioksit ve kalsiyum konsantrasyonu uygulanarak ağartıldıktan sonra bir yıl süre ile muhafaza edilmiş ve bu süre içerisinde 3., 6. ve 12. aylarda kalite düzeyindeki değişim incelenmiştir. Muhafaza süresinin kiraz çeşidine bağlı olarak en az 1 yıla kadar uzatılabildiği ve kükürt dioksit ile kalsiyumun sırasıyla 7500 ppm ve % 0.7 düzeyinde uygulanmasının kiraz kalitesi üzerine olumlu etki gösterdiği belirlenmiştir. İncelenen kirazlardan Bella di Pistoia (BdP) ve Malatya-Dalbastı (MD) çeşitleri, Bigarreau Jabouley (BJ) çeşidine göre daha olumlu sonuç vermiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1999 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 4 |