BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Brining Suitability of Some Cherry Varieties (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 4, - , 01.08.1999

Öz

In this study, three cherry varieties leached with three different concentrations of sulphur dioxide and calcium were kept for a year under normal conditions. During storage period, the changes on quality level were evaluated in 3rd, 6th and 12th months. It has been observed that preservation period could be extended at least up to a year and the use of 7500 ppm of sulphur dioxide and 0.7% of calcium resulted in positive effects on the quality. The results showed that Bella di Pistoia (BdP) and Malatya-Dalbastı (MD) varieties were more suitable to brining cherry technology than Bigerreau Jabouley (BJ) variety.

Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 4, - , 01.08.1999

Öz

Ülkemizde üretilen üç kiraz çeşidi, üç farklı düzeyde kükürt dioksit ve kalsiyum konsantrasyonu uygulanarak ağartıldıktan sonra bir yıl süre ile muhafaza edilmiş ve bu süre içerisinde 3., 6. ve 12. aylarda kalite düzeyindeki değişim incelenmiştir. Muhafaza süresinin kiraz çeşidine bağlı olarak en az 1 yıla kadar uzatılabildiği ve kükürt dioksit ile kalsiyumun sırasıyla 7500 ppm ve % 0.7 düzeyinde uygulanmasının kiraz kalitesi üzerine olumlu etki gösterdiği belirlenmiştir. İncelenen kirazlardan Bella di Pistoia (BdP) ve Malatya-Dalbastı (MD) çeşitleri, Bigarreau Jabouley (BJ) çeşidine göre daha olumlu sonuç vermiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayfer Demirel Bu kişi benim

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Mustafa Karkacıer Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Demirel, A. ., Velioğlu, S. ., Karkacıer, M. ., Artık, N. . (1999). Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. Gıda, 24(4).
AMA Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. GIDA. Ağustos 1999;24(4).
Chicago Demirel, Ayfer, Sedat Velioğlu, Mustafa Karkacıer, ve Nevzat Artık. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda 24, sy. 4 (Ağustos 1999).
EndNote Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N (01 Ağustos 1999) Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. Gıda 24 4
IEEE A. . Demirel, S. . Velioğlu, M. . Karkacıer, ve N. . Artık, “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 24, sy. 4, 1999.
ISNAD Demirel, Ayfer vd. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda 24/4 (Ağustos 1999).
JAMA Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. GIDA. 1999;24.
MLA Demirel, Ayfer vd. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 24, sy. 4, 1999.
Vancouver Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. GIDA. 1999;24(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/