BibTex RIS Kaynak Göster

The Quality of Some Bread Wheat Varieties (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

In this research, main bread wheat varieties grown in our country in various regions were studied for their physical-chemical, milling and baking properties. Fifteen wheat varieties grown in 1987 and 1988 at the same locations during two years were used in the research and in order to determine the quality characteristics of varieties, physical, chemical, rheological tests and baking tests were performed. The breadmaking properties of wheat are much dependent on its varietal properties. The variety has the greatest effect on the hectoliter weights, vitreous kernels and farinogram classification but has little effect on protein content, flour yield and ash. Considering all of the analytical results the Bolal-2973, Odeskaya-51, Hawk (Şahin) Sadova and Katea-1 wheat samples were found to be superior to other samples.

Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen başlıca buğday çeşitlerinin fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri saptanmıştır. Araştırmada aynı çevrelerde 1987 ve 1988 yıllarında yetiştirilen 15 buğday çeşidi kullanılmış ve çeşitlerin kalitelerini belirlemek amacıyla fiziksel, kimyasal, reolojik testler ile ekmek yapma denemeleri yapılmıştır. Buğdayların ekmekçilik özeliği çeşit özelliklerine çok fazla bağlı bulunmaktadır. Buğday çeşidi hektolitre ağırlığı, camsılık ve farinogram özellikleri üzerinde önemli etkiye sahiptir. Fakat protein miktarı, un verimi üzerine etkisi azdır. Tüm teknolojik özellikler ele alındığında Bolal-2973, Odeskaya-51, Hawk (Şahin), Sadova-1 ve Katea-1 buğday çeşitlerinin diğerlerinden üstün olduğu anlaşılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ercan, R. . (1989). Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. Gıda, 14(4).
AMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. Ağustos 1989;14(4).
Chicago Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda 14, sy. 4 (Ağustos 1989).
EndNote Ercan R (01 Ağustos 1989) Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. Gıda 14 4
IEEE R. . Ercan, “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”, GIDA, c. 14, sy. 4, 1989.
ISNAD Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda 14/4 (Ağustos 1989).
JAMA Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. 1989;14.
MLA Ercan, Recai. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda, c. 14, sy. 4, 1989.
Vancouver Ercan R. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. 1989;14(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/