BibTex RIS Kaynak Göster

Water Activity and Its Importance in Food Processing (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Gıdaların bozulmalarını önlemek için değişik saklama yöntemleri kullanılmaktadır. Gıdaların bozulmalarında içerdikleri su niceliğinden çok su aktivitesinin önemli rolü bulunmaktadır. Bu yazıda su aktivitesi ve gıdanın nem içeriği ile arasındaki ilişkiyi belirleyen sorpsiyon izotermi açıklanmaktadır. Su aktivitesi ve sorpsiyon izotermi ölçme yöntemleri özetlendikten sonra su aktivitesi ve gıdalardaki değişmeler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca su aktivitesinin gıda işlemedeki önemi örneklerle açıklanmaktadır.

Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.02.1983

Öz

Gıdaların bozulmalarını önlemek için değişik saklama yöntemleri kullanılmaktadır. Gıdaların bozulmalarında içerdikleri su niceliğinden çok su aktivitesinin önemli rolü bulunmaktadır. Bu yazıda su aktivitesi ve gıdanın nem içeriği ile arasındaki ilişkiyi belirleyen sorpsiyon izotermi açıklanmaktadır. Su aktivitesi ve sorpsiyon izotermi ölçme yöntemleri özetlendikten sonra su aktivitesi ve gıdalardaki değişmeler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca su aktivitesinin gıda işlemedeki önemi örneklerle açıklanmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Pala Bu kişi benim

Y. Birol Saygı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Pala, M. ., & Saygı, Y. B. . (1983). Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. Gıda, 8(1).
AMA Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. GIDA. Şubat 1983;8(1).
Chicago Pala, Mehmet, ve Y. Birol Saygı. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda 8, sy. 1 (Şubat 1983).
EndNote Pala M, Saygı YB (01 Şubat 1983) Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. Gıda 8 1
IEEE M. . Pala ve Y. B. . Saygı, “Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi”, GIDA, c. 8, sy. 1, 1983.
ISNAD Pala, Mehmet - Saygı, Y. Birol. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda 8/1 (Şubat 1983).
JAMA Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. GIDA. 1983;8.
MLA Pala, Mehmet ve Y. Birol Saygı. “Su Aktivitesi Ve Gıda İşletmedeki Önemi”. Gıda, c. 8, sy. 1, 1983.
Vancouver Pala M, Saygı YB. Su Aktivitesi ve Gıda İşletmedeki Önemi. GIDA. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/