BibTex RIS Kaynak Göster

Amount of Hydroxymethylfurfural (HMF) in Fruit Juice (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

HMF, Meyve suyunda ısıl işlem sonucu indirgen şeker ve amino asit arasındaki tepkime sonucu oluşan bir bileşiktir. Meyve suyundaki oranının 5 mg/lt’yi aşması kusur sayılmaktadır. Değişik firmalardan vişne, kayısı, şeftali, çilek, portakal, elma ve üzüm suyu olmak üzere 27 ayrı örnekte HMF oranı belirlenmiş bulunmaktadır. Yalnızca 5 örnekte HMF oranı 5 mg/lt’yi aşmaktadır. Bunlardan 3’ü vişne suyu, 2’si ise kayısı nektarı örneğidir.   

Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

HMF, Meyve suyunda ısıl işlem sonucu indirgen şeker ve amino asit arasındaki tepkime sonucu oluşan bir bileşiktir. Meyve suyundaki oranının 5 mg/lt’yi aşması kusur sayılmaktadır. Değişik firmalardan vişne, kayısı, şeftali, çilek, portakal, elma ve üzüm suyu olmak üzere 27 ayrı örnekte HMF oranı belirlenmiş bulunmaktadır. Yalnızca 5 örnekte HMF oranı 5 mg/lt’yi aşmaktadır. Bunlardan 3’ü vişne suyu, 2’si ise kayısı nektarı örneğidir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Gülnur Can Bu kişi benim

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Can, A. G. ., & Ekşi, A. . (1983). Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. Gıda, 8(2).
AMA Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. GIDA. Nisan 1983;8(2).
Chicago Can, A. Gülnur, ve Aziz Ekşi. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda 8, sy. 2 (Nisan 1983).
EndNote Can AG, Ekşi A (01 Nisan 1983) Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. Gıda 8 2
IEEE A. G. . Can ve A. . Ekşi, “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”, GIDA, c. 8, sy. 2, 1983.
ISNAD Can, A. Gülnur - Ekşi, Aziz. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda 8/2 (Nisan 1983).
JAMA Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. GIDA. 1983;8.
MLA Can, A. Gülnur ve Aziz Ekşi. “Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı”. Gıda, c. 8, sy. 2, 1983.
Vancouver Can AG, Ekşi A. Meyve Suyunda Hidroksimetilfurfural (HMF) Oranı. GIDA. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/