BibTex RIS Kaynak Göster

Microbial Fat Production From Molasses in Continuous Culture (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Değişik üretim şekilleri, mayaların üremesini ve lipid sentezini etkilemektedir. Kesikli üretim gibi kapalı sistemlerde ortamın içeriği değiştiği için hücreler dengeli üreyemez. Oysa, sürekli üretimde hücreler dengeli bir şekilde üreyebildiği için ürün de daha yüksek miktarda ve dengeli olur. Bu yüzden ileride yapılacak çalışmalarda sürekli üretim şekli tercih edilecektir. Bu çalışmada, sürekli üretim denenmiş ve yağ üretimi için elverişli olduğu saptanmıştır. Sürekli üretimden elde edilen lipidler, ince tabaka plak kromatografisi ve silisik asit kolon kromatografisi ile analiz edilmiştir. Total lipid verimi C:N oranına bağımlı olduğu için, ortamdaki şeker ve azot kullanımı da incelenmiştir.   

Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Değişik üretim şekilleri, mayaların üremesini ve lipid sentezini etkilemektedir. Kesikli üretim gibi kapalı sistemlerde ortamın içeriği değiştiği için hücreler dengeli üreyemez. Oysa, sürekli üretimde hücreler dengeli bir şekilde üreyebildiği için ürün de daha yüksek miktarda ve dengeli olur. Bu yüzden ileride yapılacak çalışmalarda sürekli üretim şekli tercih edilecektir. Bu çalışmada, sürekli üretim denenmiş ve yağ üretimi için elverişli olduğu saptanmıştır. Sürekli üretimden elde edilen lipidler, ince tabaka plak kromatografisi ve silisik asit kolon kromatografisi ile analiz edilmiştir. Total lipid verimi C:N oranına bağımlı olduğu için, ortamdaki şeker ve azot kullanımı da incelenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevin Keskin Bu kişi benim

Ali Matur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Keskin, N. ., & Matur, A. . (1983). Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. Gıda, 8(2).
AMA Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. GIDA. Nisan 1983;8(2).
Chicago Keskin, Nevin, ve Ali Matur. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda 8, sy. 2 (Nisan 1983).
EndNote Keskin N, Matur A (01 Nisan 1983) Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. Gıda 8 2
IEEE N. . Keskin ve A. . Matur, “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”, GIDA, c. 8, sy. 2, 1983.
ISNAD Keskin, Nevin - Matur, Ali. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda 8/2 (Nisan 1983).
JAMA Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. GIDA. 1983;8.
MLA Keskin, Nevin ve Ali Matur. “Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi”. Gıda, c. 8, sy. 2, 1983.
Vancouver Keskin N, Matur A. Melas’dan Sürekli Yöntemle Mikrobiyel Yağı Üretimi. GIDA. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/