BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Pure and Trans-Iso-HumulonE (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Besleyici, serinletici ve hafif alkollü bir içecek olan biranın karakteristik aromasını veren hammadde şerbetçiotudur. Şerbetçiotu içerdiği acı asitler ve reçinelerle biranın acı tadını, bu acı asitlerin oksidasyon ve parçalanma ürünleri ve kısmen de uçucu yağlar biranın aromasını oluşturur. Acı asitler ve reçineler grubu içerisinde acılık gücü en yüksek olan fraksiyon, eskiden humulon adı ile bilinen fakat daha sonra benzer yapıda 5 madde (humulon, kohumulon, adhumulon, prehumulon, posthumulon) içerdiği saptanan alfa-asitleridir. Alfa-asitleri geçmişte pek çok araştırmanın konusu olmuştur. Günümüzde de hem bira kimyası hem de ilaç sanayii ile ilgili araştırmalara konu olmaktadır. Alfa asitlerinin %35-70’ini humulon oluşturmakta ve madde hem bira kimyası ile ilgili araştırmalarda, özellikle kromatografik analizlerde standart madde olarak, hem de türevlerinin elde olunmasında kullanılmaktadır.   

Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Besleyici, serinletici ve hafif alkollü bir içecek olan biranın karakteristik aromasını veren hammadde şerbetçiotudur. Şerbetçiotu içerdiği acı asitler ve reçinelerle biranın acı tadını, bu acı asitlerin oksidasyon ve parçalanma ürünleri ve kısmen de uçucu yağlar biranın aromasını oluşturur. Acı asitler ve reçineler grubu içerisinde acılık gücü en yüksek olan fraksiyon, eskiden humulon adı ile bilinen fakat daha sonra benzer yapıda 5 madde (humulon, kohumulon, adhumulon, prehumulon, posthumulon) içerdiği saptanan alfa-asitleridir. Alfa-asitleri geçmişte pek çok araştırmanın konusu olmuştur. Günümüzde de hem bira kimyası hem de ilaç sanayii ile ilgili araştırmalara konu olmaktadır. Alfa asitlerinin %35-70’ini humulon oluşturmakta ve madde hem bira kimyası ile ilgili araştırmalarda, özellikle kromatografik analizlerde standart madde olarak, hem de türevlerinin elde olunmasında kullanılmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Oğuz Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kılıç, O. . (1983). Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. Gıda, 8(2).
AMA Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. GIDA. Nisan 1983;8(2).
Chicago Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda 8, sy. 2 (Nisan 1983).
EndNote Kılıç O (01 Nisan 1983) Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. Gıda 8 2
IEEE O. . Kılıç, “Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”, GIDA, c. 8, sy. 2, 1983.
ISNAD Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda 8/2 (Nisan 1983).
JAMA Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. GIDA. 1983;8.
MLA Kılıç, Oğuz. “Saf Humulon Ve Trans-İzo-Humulon Üretimi”. Gıda, c. 8, sy. 2, 1983.
Vancouver Kılıç O. Saf Humulon ve Trans-İzo-Humulon Üretimi. GIDA. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/