BibTex RIS Kaynak Göster

Future of Single Cell Proteins (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Tek hücre proteini (SCP) tam anlamı ile hiçbir zaman gerçekleşemeyecek büyük fikirlerden birisi olarak görünmeye devam etmektedir. Ancak, uzun yıllardan beri ilk defa bu konuda bir atılım sürecine girilmiştir. Ve nihayet bir ümit ışığı belirmektedir. Şu anda  iki proje; insan ve hayvan beslenmesinde protein kaynağı olarak kullanılan mikroorganizmalarda temel değişiklikler yapabilmek için, rekombine DNA teknolojisini kullanmaktadır. Tek hücre proteininin şu andaki durumu nedir ve biyoteknolojideki son gelişmelerin bunlara uygulamasının etkisi ne olacaktır? Tek Hücre Proteini (SCP) insan ve hayvan gıdalarına ilave madde olarak katılan bir bakteri veya alg’dir. Yem ve gıda katkı maddesi gibi düşünülen birçok mikroorganizma tek hücrelilerdir. Bazıları fotosentetik olup güneş ışığını doğrudan enerji ve proteine çevirirler ve araştırmacılar için yüksek verimlerinden dolayı en cazip olanlarda bunlardır.   

Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.04.1983

Öz

Tek hücre proteini (SCP) tam anlamı ile hiçbir zaman gerçekleşemeyecek büyük fikirlerden birisi olarak görünmeye devam etmektedir. Ancak, uzun yıllardan beri ilk defa bu konuda bir atılım sürecine girilmiştir. Ve nihayet bir ümit ışığı belirmektedir. Şu anda  iki proje; insan ve hayvan beslenmesinde protein kaynağı olarak kullanılan mikroorganizmalarda temel değişiklikler yapabilmek için, rekombine DNA teknolojisini kullanmaktadır. Tek hücre proteininin şu andaki durumu nedir ve biyoteknolojideki son gelişmelerin bunlara uygulamasının etkisi ne olacaktır? Tek Hücre Proteini (SCP) insan ve hayvan gıdalarına ilave madde olarak katılan bir bakteri veya alg’dir. Yem ve gıda katkı maddesi gibi düşünülen birçok mikroorganizma tek hücrelilerdir. Bazıları fotosentetik olup güneş ışığını doğrudan enerji ve proteine çevirirler ve araştırmacılar için yüksek verimlerinden dolayı en cazip olanlarda bunlardır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tülin Pirkul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Pirkul, T. . (1983). Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. Gıda, 8(2).
AMA Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. GIDA. Nisan 1983;8(2).
Chicago Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda 8, sy. 2 (Nisan 1983).
EndNote Pirkul T (01 Nisan 1983) Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. Gıda 8 2
IEEE T. . Pirkul, “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”, GIDA, c. 8, sy. 2, 1983.
ISNAD Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda 8/2 (Nisan 1983).
JAMA Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. GIDA. 1983;8.
MLA Pirkul, Tülin. “Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği”. Gıda, c. 8, sy. 2, 1983.
Vancouver Pirkul T. Tek Hücre Proteinlerinin Geleceği. GIDA. 1983;8(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/