BibTex RIS Kaynak Göster

Kinetics of Nonenzymatic Browning in Apple Juice Concentrate (in English)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Kinetics of nonenzymatic browning in apple juice concentrate was investigated by following absorbance at 420 nm between the temperatures 338-358 K. The soluble solids content ranged from 55 to 69o Brix. Brown color formation was found to increase with both temperature and soluble solids content. A zero-order kinetics was observed after an initial lag period and temperature dependence was described by the Arrhenius relationship with activation energies ranging from 47.5 to 29.6 kJ.mol-1 for concentrates from 55 to 69o Brix.

Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Elma suyu konsantresinin enzimsiz kararma kinetiği 338-358 K arasında 420 nm’deki soğurma ölçümlerinin izlenmesiyle incelendi. Çözünebilir katı miktarı 55o Briks’ten 69o Briks’e kadar değiştirildi. Kararmanın oluşumunun hem sıcaklık hem de çözünebilir katı miktarı ile arttığı anlaşıldı. Bir başlangıç reaksiyon gecikmesinden sonra sıfır dereceli reaksiyon kinetiği gözlendi ve sıcaklığa bağlılığın Arrhenius ilgisi ile tarifi sonucu aktivasyon enerjilerinin 55o Briks’ten 69o Briks’e kadar olan konsantrelerde 47.5 ile 29.6 kJ.mol-1 arasında değiştiği bulundu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güler Ayrancı Bu kişi benim

Betül Akalar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ayrancı, G. ., & Akalar, B. . (1989). Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). Gıda, 14(6).
AMA Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). GIDA. Aralık 1989;14(6).
Chicago Ayrancı, Güler, ve Betül Akalar. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda 14, sy. 6 (Aralık 1989).
EndNote Ayrancı G, Akalar B (01 Aralık 1989) Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). Gıda 14 6
IEEE G. . Ayrancı ve B. . Akalar, “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”, GIDA, c. 14, sy. 6, 1989.
ISNAD Ayrancı, Güler - Akalar, Betül. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda 14/6 (Aralık 1989).
JAMA Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). GIDA. 1989;14.
MLA Ayrancı, Güler ve Betül Akalar. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda, c. 14, sy. 6, 1989.
Vancouver Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). GIDA. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/