BibTex RIS Kaynak Göster

The Quality of Foreign Bread Wheat Varieties Grown in our Country (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

In this research wheat varieties originated from foreign bread wheat varieties, grown in Turkey were studied for their physical-chemical, milling and baking properties. Twenty six wheat varieties grown in 1988 were used in the research and in order to determine the quality characteristics of varieties, physical chemical, rheological tests and baking test were performed. The quality of wheat depend on the interaction between the variety and the environment in which it is grown. However the breadmaking properties of wheat are much dependent on its varietal properties. When the samples were evaluated according to milling or baking properties, the main criteria for wheat quality, Vratsa, Slavonija and Odeskaya-51 wheat varieties were found to be superior to other samples. But, it was determined that the baking quality of foreign wheat varieties were very weak.   

Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen yabancı ekmeklik buğday çeşitlerinin fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri saptanmıştır. Araştırmada 1988 yılında üretilen 26 buğday çeşidi kullanılmış ve çeşitlerin kalitelerini belirlemek amacıyla fiziksel, kimyasal, reolojik testler ile ekmek yapma denemeleri yapılmıştır. Buğdayın kalitesi, çeşit ve yetiştirildiği çevre koşulları arasındaki ilişkiye tabi olmaktadır. Ancak buğdayların ekmekçilik özelliği çeşit özelliğine daha fazla bağlı bulunmaktadır. Örnekler, buğday kalitesinin ana kriteri olan öğütme ve ekmeklik özelliklerine göre değerlendirildiği zaman sırasıyla Vratsa, Slavonija ve Odeskaya-51 buğday çeşitlerinin diğerlerinden üstün olduğu anlaşılmıştır. Fakat diğer yabancı buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesinin son derece zayıf olduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Refet Seçkin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ercan, R. ., & Seçkin, R. . (1989). Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. Gıda, 14(6).
AMA Ercan R, Seçkin R. Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. Aralık 1989;14(6).
Chicago Ercan, Recai, ve Refet Seçkin. “Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda 14, sy. 6 (Aralık 1989).
EndNote Ercan R, Seçkin R (01 Aralık 1989) Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. Gıda 14 6
IEEE R. . Ercan ve R. . Seçkin, “Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”, GIDA, c. 14, sy. 6, 1989.
ISNAD Ercan, Recai - Seçkin, Refet. “Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda 14/6 (Aralık 1989).
JAMA Ercan R, Seçkin R. Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. 1989;14.
MLA Ercan, Recai ve Refet Seçkin. “Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi”. Gıda, c. 14, sy. 6, 1989.
Vancouver Ercan R, Seçkin R. Ülkemizde Yetiştirilen Yabancı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesi. GIDA. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/