Trace elements (cadmium, lead, chromium, copper, nickel, zinc etc.) from kitchen utensils can migrate into foodstuffs during the preparation of meal. It is suggested that there is little risk of metallic contamination from stainless steel containers with regard to other ports (soldered tinplate cans, glazed and unglazed earthenware dishes ceramic cups, enamel pots, etc.). In some studies, it was reported that double – bottom stainless steel pots are the superior kind of pots for retaining the mineral matter of foods.
Çift tabanlı çelik tencereler sağlıklı ve kaliteli gıda hazırlanmasındaki avantajları dolayısıyla tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalar paslanmaz çelik kaplardan metalik kontaminasyonun olmadığını veya eser miktarda olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca çift tabanlı çelik tencerelerin gıda hazırlamada mineral maddelerin korunumu yönünden daha başarılı olduğu bazı araştırmalarda ifade edilmiştir. Bu incelemede; metalik kaplar, paslanmaz çelik kaplar, seramik ve sırlı toprak (çömlek) kaplar, emaye kaplar, cam kaplar, melamin kaplar; metalik kontaminasyon ve mineral madde korunumu yönünden karşılaştırılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1989 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6 |