BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Sodium Tripolyphosphate and Sodium Nitrite on Some Quality Characteristics of Soudjocks (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

Soudjuks which contain 3 g/kg STPP and 150 mg/kg SN were produced and at the end of the fermentation period they were stored at +4 oC for 30 days in vacuum packets. Effects of  STPP and SN on some quality characteristics of soudjouks were determinated during the fermentation and storage periods. Effect of SN on oxidation (TBA-value), colour and total mesophilic aerobic bacterial (TMAB) count was found significantly (P<0.01). On the other hand effect of STPP on TBA-value, penetrometer degree and TMAB count was also found significantly (P<0.01). But effect of SN on TBA value during the storage periods and TMAB count on the 30th day was more effective than STBB (P<0.01).

Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 6, - , 01.12.1989

Öz

3 g/kg sodyum tripolifosfat (STPP) ve 150 mg/kg sodyum nitrit (SN) içeren sucuklar üretilmiş ve vakum paketlenerek +4 oC de 30 gün süreyle muhafaza edilmiştir. Olgunlaşma ve muhafaza periyodunda sucukların bazı kalite kriterlerine STPP’in ve SN’in etkisi araştırılmıştır. Tüketim olgunluğuna gelen sucuklarda ve muhafaza süresinde, yağın oksidasyon derecesine (TBA-sayısı), kırmızılık derecesine ve toplam mezofil aerob bakteri (TMAB) yükü üzerine SN’in olumlu yönde etkili olduğu (P<0.01). STPP’in ise TBA-sayısı, penetrometre değeri ve TMAB yükü üzerine olumlu yönde etkili olduğu saptanmıştır (P<0.01). Ancak TBA-sayısı ve 30 günlük muhafaza periyodu sonunda TMAB yükü üzerine SN’in etkisi, STPP’in etkisinden (P<0.01) daha fazladır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Nuray Kolsarıcı Bu kişi benim

Kadir Halkman Bu kişi benim

Ayla Soyer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. ., Kolsarıcı, N. ., Halkman, K. ., Soyer, A. . (1989). Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma. Gıda, 14(6).
AMA Ertaş AH, Kolsarıcı N, Halkman K, Soyer A. Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma. GIDA. Aralık 1989;14(6).
Chicago Ertaş, A. Hamdi, Nuray Kolsarıcı, Kadir Halkman, ve Ayla Soyer. “Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit Ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma”. Gıda 14, sy. 6 (Aralık 1989).
EndNote Ertaş AH, Kolsarıcı N, Halkman K, Soyer A (01 Aralık 1989) Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma. Gıda 14 6
IEEE A. H. . Ertaş, N. . Kolsarıcı, K. . Halkman, ve A. . Soyer, “Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 6, 1989.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi vd. “Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit Ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma”. Gıda 14/6 (Aralık 1989).
JAMA Ertaş AH, Kolsarıcı N, Halkman K, Soyer A. Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Ertaş, A. Hamdi vd. “Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit Ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 6, 1989.
Vancouver Ertaş AH, Kolsarıcı N, Halkman K, Soyer A. Sucukların Bazı Kalite Kriterlerine Sodyum Nitrit ve Sodyum Tripolifosfatın Etkisi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/