BibTex RIS Kaynak Göster

Phage Resistance Systems in Starter Culture Strains of Genus: Lactococcus (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

Many important industrial bioprocess and food fermentations are susceptible to attack by bacteriophages. Control of phage problems in the commercial arena requires basic measures such as prevention of phage contamination, employment of strains that are resistant to phage infection, and minimization of opportunities for the appearance of new virulent phages in fermentation media. The characterization of different naturally occurring phage resistance systems in lactococci has enabled researchers to use genetic approaches in the construction of new phage-insensitive strains. In this report, the researches that carried on the mechanisms of the acts of naturally occuring phage re­sistance systems and genetic determinants of these systems in lactococci, were summarized. 

Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

Endüstriyel açıdan önem taşıyan çok sayıda gıda fermentasyon ortamları ve biyoprosesler, bakteriyofaj etkisine karşı duyarlıdırlar. Ti­cari alanda faj probleminin kontrolü; faj kontaminasyonunun engellenmesi, faj enfeksiyonuna karşı dirençli suşların kullanımı ve fermentasyon or­tamlarında yeni virulent fajların ortaya çıkma olasılığının minimizasyonu gibi temel önlemlere gereksinim duyar. Laktokoklarda doğal olarak mey­dana gelen farklı faj dirençlilik sistemlerinin tanımlanması, yeni faj dirençli suşların oluşturulmasında araştırıcılara genetik yaklaşımları kullanma olanağı tanımıştır. Bu makalede, laktokoklarda doğal olarak bulunan faj dirençlilik sistemlerinin etki mekanizmaları ve bu sistemlere ait genetik determinantlar üzerinde yürütülen araştırmalar özetlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Pınar Şanlıbaba Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akçelik, M. ., & Şanlıbaba, P. . (2000). Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri. Gıda, 25(1).
AMA Akçelik M, Şanlıbaba P. Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri. GIDA. Şubat 2000;25(1).
Chicago Akçelik, Mustafa, ve Pınar Şanlıbaba. “Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri”. Gıda 25, sy. 1 (Şubat 2000).
EndNote Akçelik M, Şanlıbaba P (01 Şubat 2000) Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri. Gıda 25 1
IEEE M. . Akçelik ve P. . Şanlıbaba, “Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri”, GIDA, c. 25, sy. 1, 2000.
ISNAD Akçelik, Mustafa - Şanlıbaba, Pınar. “Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri”. Gıda 25/1 (Şubat 2000).
JAMA Akçelik M, Şanlıbaba P. Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri. GIDA. 2000;25.
MLA Akçelik, Mustafa ve Pınar Şanlıbaba. “Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri”. Gıda, c. 25, sy. 1, 2000.
Vancouver Akçelik M, Şanlıbaba P. Lactococcus Cinsine Ait Starter Kültür Suşlarında Faj Dirençlilik Sistemleri. GIDA. 2000;25(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/