BibTex RIS Kaynak Göster

Identification of Different Honeys Using Sugar Composition Determined by HPLC (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

in this study, sugar contents of sugar honey, honeydew honey and multifloral honey were determined by HPLC method in order to identify the honeys from each other. Fructose is the highest sugar in all samples (39.42-42.20%) followed by glucose (29.61 -33.48%). Additionally sucrose, maltose, galactose, ribose and xylose were determined in all samples as well. Total sugar content ranged between 75.67-78.40% in honey samples. Some sugar contents of honey samples showed significant (p<0.05) differences than the others. Sugar ho­ney with high glucose content was unique. However, by using sugar content the Identification of the origin of honey was impossible. 

Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 1, - , 01.02.2000

Öz

Araştırmada saf olarak üretilen şeker balı ile yaygın olarak üretimi yapılan salgı ve çiçek ballarını ayırt etmek amacıyla HPLC metodu kullanılarak şeker içerikleri belirlenmiştir. Bal örneklerinin tamamında en yüksek düzeyde belirlenen şeker fruktoz olup (%39.42-42.20), buna glukoz (%29.61-33.48) takip etmiştir. Ayrıca tüm bal örneklerinde sakkaroz, maltoz, galaktoz, riboz ve ksiloz da saptanmıştır. Bal örneklerinde top­lam şeker ise %75.67-78.40 arasında değişim göstermiştir. Bal örneklerinin şeker içeriklerinden bazıları diğerlerinden istatistik! olarak önemli dü­zeyde farklılık göstermiştir. Şeker balı yüksek glukoz oranı ile dikkat çekmiştir. Ancak şeker içeriklerinden faydalanılarak balların ayırımı mümkün olmamıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Karkacıer Bu kişi benim

Fehmi Gürel Bu kişi benim

Feramuz Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karkacıer, M. ., Gürel, F. ., & Özdemir, F. . (2000). Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması. Gıda, 25(1).
AMA Karkacıer M, Gürel F, Özdemir F. Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması. GIDA. Şubat 2000;25(1).
Chicago Karkacıer, Mustafa, Fehmi Gürel, ve Feramuz Özdemir. “Farklı Balların HPLC Yöntemi Ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması”. Gıda 25, sy. 1 (Şubat 2000).
EndNote Karkacıer M, Gürel F, Özdemir F (01 Şubat 2000) Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması. Gıda 25 1
IEEE M. . Karkacıer, F. . Gürel, ve F. . Özdemir, “Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması”, GIDA, c. 25, sy. 1, 2000.
ISNAD Karkacıer, Mustafa vd. “Farklı Balların HPLC Yöntemi Ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması”. Gıda 25/1 (Şubat 2000).
JAMA Karkacıer M, Gürel F, Özdemir F. Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması. GIDA. 2000;25.
MLA Karkacıer, Mustafa vd. “Farklı Balların HPLC Yöntemi Ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması”. Gıda, c. 25, sy. 1, 2000.
Vancouver Karkacıer M, Gürel F, Özdemir F. Farklı Balların HPLC Yöntemi ile Belirlenen Şeker İçerikleri Kullanılarak Tanımlanması. GIDA. 2000;25(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/