BibTex RIS Kaynak Göster

The Processing Possibilities of the Rose hips (Rosa sp) (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Kuşburnu, bir çok Avrupa ülkesinde gıda ve ilaç sanayiinde değerli bir hammadde olarak kullanılmasına karşılık, ülkemizde yöresel üretim şekilleri dışında, teknolojik düzeyde bir üretim sözkonusu değildir. Araştırmada, kuşburnu meyvelerinden pulp, marmelat, nektar üretimi ile, değişik oranlarda kuşburnu pulpu ilavesiyle, kayısı ve şeftali nektarları hazırlanması üzerinde durulmuştur. Üretim yöntemlerinin yanısıra ürünlerin bazı fiziksel ve kimyasal nitelikleri de saptanmıştır. Ürünlerin askorbik asit değerleri ortalama olarak, pulpta 350 mg/100 g, marmelatta 165 mg/100 g, kuşburnu nektarında 110, kayısı nektarında 22 ve şeftali nektarında 26 mg/100 ml bulunmuştur. Gerek elde edilen bulgular ve gerekse kaynak verileri doğal askorbik asit kaynaklarından yeterince yararlanılmasının önemini vurgulamaktadır.   

Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Kuşburnu, bir çok Avrupa ülkesinde gıda ve ilaç sanayiinde değerli bir hammadde olarak kullanılmasına karşılık, ülkemizde yöresel üretim şekilleri dışında, teknolojik düzeyde bir üretim sözkonusu değildir. Araştırmada, kuşburnu meyvelerinden pulp, marmelat, nektar üretimi ile, değişik oranlarda kuşburnu pulpu ilavesiyle, kayısı ve şeftali nektarları hazırlanması üzerinde durulmuştur. Üretim yöntemlerinin yanısıra ürünlerin bazı fiziksel ve kimyasal nitelikleri de saptanmıştır. Ürünlerin askorbik asit değerleri ortalama olarak, pulpta 350 mg/100 g, marmelatta 165 mg/100 g, kuşburnu nektarında 110, kayısı nektarında 22 ve şeftali nektarında 26 mg/100 ml bulunmuştur. Gerek elde edilen bulgular ve gerekse kaynak verileri doğal askorbik asit kaynaklarından yeterince yararlanılmasının önemini vurgulamaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Reşat Yamankaradeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yamankaradeniz, R. . (1983). Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. Gıda, 8(4).
AMA Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote Yamankaradeniz R (01 Ağustos 1983) Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. Gıda 8 4
IEEE R. . Yamankaradeniz, “Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. GIDA. 1983;8.
MLA Yamankaradeniz, Reşat. “Kuşburnu (Rosa Sp) Değerlendirme Olanakları”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver Yamankaradeniz R. Kuşburnu (Rosa sp) Değerlendirme Olanakları. GIDA. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/