BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Alar on Some Chemical Properties of Kütahya Sour Cherry Variety (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

  Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.   

Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

  Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muharrem Güleryüz Bu kişi benim

Reşat Yamankaradeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Güleryüz, M. ., & Yamankaradeniz, R. . (1983). Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda, 8(4).
AMA Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago Güleryüz, Muharrem, ve Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote Güleryüz M, Yamankaradeniz R (01 Ağustos 1983) Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda 8 4
IEEE M. . Güleryüz ve R. . Yamankaradeniz, “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD Güleryüz, Muharrem - Yamankaradeniz, Reşat. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1983;8.
MLA Güleryüz, Muharrem ve Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/