Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.
Bu araştırma 1982 yılında Fakültemiz seraları arasında kurulmuş vişne bahçesinde yürütülmüştür. Araştırma çiçeklenmeden yaklaşık bir hafta sonra değişik düzeylerde uygulama (1000x1, 1000x2, 1000x3, 1000x4, 2000x1, 2000x2, 4000x1 ppm) ile Alar’ın (Succinic Acid 2,2-dimethylhydrazide) olgun meyvelerin toplam asitlik, pH, suda çözünür kurumadde, toplam kurumadde, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz ve kül oranlarına etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Alar’ın belirtilen kimyasal bileşimlerine önemli sayılabilecek etkileri bulunmamasına karşın, bazen uygulanan değişik konsantrasyonların ve tekrarlamaların farkı etki yapabilecekleri anlaşılmıştır.
Güleryüz, M. ., & Yamankaradeniz, R. . (1983). Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda, 8(4).
AMA
Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago
Güleryüz, Muharrem, ve Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote
Güleryüz M, Yamankaradeniz R (01 Ağustos 1983) Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. Gıda 8 4
IEEE
M. . Güleryüz ve R. . Yamankaradeniz, “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD
Güleryüz, Muharrem - Yamankaradeniz, Reşat. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA
Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1983;8.
MLA
Güleryüz, Muharrem ve Reşat Yamankaradeniz. “Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver
Güleryüz M, Yamankaradeniz R. Kütahya Vişne Çeşidinde Alar Uygulamasının Meyvenin Bazı Kimyasal Özelliklerine Etkisi. GIDA. 1983;8(4).