BibTex RIS Kaynak Göster

Protein Fractions of C. syriaca schrad. Oil (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Bu araştırmada, yurdumuzun 5 ilinden alınan pelemir (C syriaca schrad.) tohumları örnek olarak kullanılmıştır. Pelemir tohumlarının ham protein nicelikleri saptandığı gibi; yemlere, baklagillere, ıspanağa ve tütüne uygulanmış olan bir yöntem kullanılarak, basit protein fraksiyonlarının nitelik ve nicelikleri ile organik protein nicelikleri saptanmıştır (Pearson, 1970; Gaines, 1977). Pelemir tohumunun, ham protein niceliğinin yüksek olduğu; diğer taraftan protein fraksiyonlarının analizinde de kalıntı proteinin, basit proteinlere karşın yüksek nicelikte olduğu saptanmıştır.   

Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Bu araştırmada, yurdumuzun 5 ilinden alınan pelemir (C syriaca schrad.) tohumları örnek olarak kullanılmıştır. Pelemir tohumlarının ham protein nicelikleri saptandığı gibi; yemlere, baklagillere, ıspanağa ve tütüne uygulanmış olan bir yöntem kullanılarak, basit protein fraksiyonlarının nitelik ve nicelikleri ile organik protein nicelikleri saptanmıştır (Pearson, 1970; Gaines, 1977). Pelemir tohumunun, ham protein niceliğinin yüksek olduğu; diğer taraftan protein fraksiyonlarının analizinde de kalıntı proteinin, basit proteinlere karşın yüksek nicelikte olduğu saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nejat Altıniğne Bu kişi benim

Erdal Saygın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Altıniğne, N. ., & Saygın, E. . (1983). Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. Gıda, 8(4).
AMA Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago Altıniğne, Nejat, ve Erdal Saygın. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote Altıniğne N, Saygın E (01 Ağustos 1983) Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. Gıda 8 4
IEEE N. . Altıniğne ve E. . Saygın, “Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD Altıniğne, Nejat - Saygın, Erdal. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. GIDA. 1983;8.
MLA Altıniğne, Nejat ve Erdal Saygın. “Pelemir (C. Syriaca Schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver Altıniğne N, Saygın E. Pelemir (C. syriaca schrad) Tohumu Protein Fraksiyonları. GIDA. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/