In this study, organic acids, sugars, phenolic compounds and antioxidant capacity of pomegranate juices obtained from Hicaz variety were determined. High-performance liquid chromatographic method was used to identify and quantify these compounds. Three organic acid, three sugars, six anthocyanins and eight colorless phenolic compounds were found in the pomegranate juice. In the juice, the major organic acid was citric acid; the major sugar was fructose; the dominant anthocyanin was cyanidin 3,5-diglucoside; and lastly the major colourless phenolic compound was α-punicalagin. The EC50 and antioxidant activity values were in the juice 11ml/mg DPPH and 6.49 (AEx10-3), respectively.
Hicaz pomegranate phenolic compounds antioxidant capacity organic acid sugar
Bu araştırmada, Hicaz narından elde edilen şıranın organik asit, şeker, fenol bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri belirlenmiştir. Bu bileşiklerin analizinde yüksek performanslı sıvı kromatografisi kullanılmıştır. Şırada 3 adet organik asit, 3 adet şeker, 6 adet antosiyanin ve 8 adet renksiz fenol bileşiği belirlenmiştir. Şırada sitrik asitin baskın organik asit, fruktozun baskın şeker, siyanidin-3,5-diglikozitin baskın antosiyanin ve α-punikalajinin baskın renksiz fenol bileşiği olduğu saptanmıştır. Şıradaki EC50 değerinin 11ml/mg DPPH olduğu ve antioksidan kapasitenin ise 6.49 (AEx10-3) olduğu belirlenmiştir.
Hicaz narı fenol bileşikleri antioksidan kapasite organik asit şeker
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 35 Sayı: 6 |