BibTex RIS Kaynak Göster

The Occurrence of Resveratrol in Grapes and Wines (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Resveratrol is a phytoalexin produced by grapevines in response to fungal infection. There has been a great interest in the presence of resveratrol in grapes and wine for its protective effect against some disease. it inhibits platelet aggregation and the oxidation of low-density lipoprotein (LDL) oxidation, it reduces the levels of triacylglicerol, and it protects the liver from lipid peroxidation. Geographical origin, variety, growing methods affect resveratrol concentration in grapes and wines. 

Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Resveratrol, üzüm bağlarında, küf enfeksiyonuna karşı oluşturulan bir fitoaleksindir. Bazı hastalıklara karşı koruyucu özelliği olması nedeniyle, üzüm ve şaraplardaki resveratrole karşı ilgi giderek artmaktadır. Trombosit toplanmasını ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) oksidasyonunu engellemekte, triaçilgliserol düzeyini azaltmakta ve karaciğeri lipit peroksidasyonundan korumaktadır. Yetişme yöresi, varyete, yetiş­tirme tekniği üzüm ve şaraplardaki resveratrol konsantrasyonunu etkilemektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feryal Karadeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karadeniz, F. . (2000). Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. Gıda, 25(2).
AMA Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. GIDA. Nisan 2000;25(2).
Chicago Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda 25, sy. 2 (Nisan 2000).
EndNote Karadeniz F (01 Nisan 2000) Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. Gıda 25 2
IEEE F. . Karadeniz, “Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”, GIDA, c. 25, sy. 2, 2000.
ISNAD Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda 25/2 (Nisan 2000).
JAMA Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. GIDA. 2000;25.
MLA Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda, c. 25, sy. 2, 2000.
Vancouver Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. GIDA. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/