BibTex RIS Kaynak Göster

Modified Atmospheric Storage of Kandil Bell-Pepper Cultivar (in English)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Kandil bell pepper cultivar was stored in modified atmospheric conditions at 8 degrees centigrade in 85-90 percent relative humidity, packaged in either perforated or unperforated plastic, which was either polyethylene or polypropylene, and the effects of this treatment on weight loss, total soluble solids, respiration rate and skin cracking were determined. In addition to those effects, visual evidence of infection and chilling injury symptoms were also noted. Untreated (control) pepper lasted only three weeks in storage under these conditions, suffering from severe weight loss as a result. Pepper packaged into polypropylene lasted four weeks in storage while that packaged in perfo­rated polyethylene endured for five weeks. Use of perforated polyethylene packaging appears to be the most suitable for bell pepper based on the data in this study. Weight loss, sking, cracking, infections, and chilling injury were the limiting factors affecting bell pepper storage. 

Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Araştırma, Kandil dolma biber çeşidinin farktı ambalaj materyalleri ile sağlanan modifiye atmosferde muhafaza süresini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Bu amaçla 1 kg'lık delikli ve deliksiz polietilen ve polipropilen ambalajlara konulan biberler 8°C sıcaklık ve %85-90 oran­sal nem içeren depoya yerleştirilmiştir. Depolama süresince haftalık aralıklarla ve her analiz dönemi oda sıcaklığında 48 saat bekletilen örnekler­de; ağırlık kaybı, suda eriyebilir toplam kuru madde miktarı, solunum hızı, gevreklik, enfeksiyon ve üşüme zararı belirtisi gösteren meyve oranla­rı belirlenmiştir. Kandil dolma biber çeşidinin muhafaza süresi, ambalajsız örneklerde yüksek ağırlık kaybı nedeni ile 3 hafta ile sınırlanmıştır. Polipropilen ambalajlı biberlerde ise meyve kalitesi, enfeksiyon ve üşüme zararına bağlı olarak 4 hafta korunabilmiştir. Ağırlık kaybı, üşüme za­rarı, gevreklik kaybı ve mikroorganizma kökenli kayıplar dikkate alındığında Kandil Dolma biber çeşidi için en uygun ambalaj materyalinin delikli polietilen olduğu ve bu ambalaj kullanılarak biberlerin önemli bir kalite kaybı olmaksızın 5 hafta süre ile muhafaza edilebileceği belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nilgün Halloran Bu kişi benim

Ruhsar Yanmaz Bu kişi benim

M. Ufuk Kasım Bu kişi benim

Rezzan Kasım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Halloran, N. ., Yanmaz, R. ., Kasım, M. U. ., Kasım, R. . (2000). Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce). Gıda, 25(2).
AMA Halloran N, Yanmaz R, Kasım MU, Kasım R. Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce). GIDA. Nisan 2000;25(2).
Chicago Halloran, Nilgün, Ruhsar Yanmaz, M. Ufuk Kasım, ve Rezzan Kasım. “Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 25, sy. 2 (Nisan 2000).
EndNote Halloran N, Yanmaz R, Kasım MU, Kasım R (01 Nisan 2000) Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce). Gıda 25 2
IEEE N. . Halloran, R. . Yanmaz, M. U. . Kasım, ve R. . Kasım, “Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce)”, GIDA, c. 25, sy. 2, 2000.
ISNAD Halloran, Nilgün vd. “Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce)”. Gıda 25/2 (Nisan 2000).
JAMA Halloran N, Yanmaz R, Kasım MU, Kasım R. Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2000;25.
MLA Halloran, Nilgün vd. “Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce)”. Gıda, c. 25, sy. 2, 2000.
Vancouver Halloran N, Yanmaz R, Kasım MU, Kasım R. Kandil Dolma Biber Çeşidinin Modifiye Atmosferde Muhafazası (İngilizce). GIDA. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/