BibTex RIS Kaynak Göster

Comparison of the HPLC Methods for Patulin Analysis in Apple Juice (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

In this research; well-known four HPLC methods for patulin analysis were compared in case of repeatability and recovery. The repeatability of these methods was investigated by variation coefficient. In the same apple juice, variation coefficient of parallel patulin findings was found to be changed between 7.2-15.2 %. Different amounts of patulin, 25.8, 514, 77.4 ug/L, for the determination of recovery have been added into apple juice. The average recovery was found to be varied between 73.4-100.5%. The analysis period is 50-140 minute per sample. İSO-8128 was found to be the most suitable between the methods used in this study. 

Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Bu araştırmada, elma suyunda patulin analizi için yaygın uygulanan başlıca dört HPLC yöntemi tekrarlanabildik ve geri alınabilirlik açısından karşılaştırmıştır. Yöntemlerin tekrarlanabildiği varyasyon katsayısı ile değerlendirilmiştir. Aynı elma suyunda paralel patulin bulgula­rının varyasyon katsayısı, yönteme göre %7.1-%15.2 arasında değişmektedir. Geri alınabildiğin belirlenmesi için elma suyuna 25.8, 51.6, 77.4 . ug/L patulin katılmıştır. Ortalama geri alınma oranı analiz yöntemine göre %73.4-%100.5 arasında değişmektedir. Analiz süresi ise 50-140 daki­kadır. Denenen yöntemlerden en elverişli olanı ISO-8128'dir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mine Uygun Bu kişi benim

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uygun, M. ., & Ekşi, A. . (2000). Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda, 25(2).
AMA Uygun M, Ekşi A. Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. Nisan 2000;25(2).
Chicago Uygun, Mine, ve Aziz Ekşi. “Elma Suyunda HPLC Ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25, sy. 2 (Nisan 2000).
EndNote Uygun M, Ekşi A (01 Nisan 2000) Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Gıda 25 2
IEEE M. . Uygun ve A. . Ekşi, “Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması”, GIDA, c. 25, sy. 2, 2000.
ISNAD Uygun, Mine - Ekşi, Aziz. “Elma Suyunda HPLC Ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda 25/2 (Nisan 2000).
JAMA Uygun M, Ekşi A. Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. 2000;25.
MLA Uygun, Mine ve Aziz Ekşi. “Elma Suyunda HPLC Ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması”. Gıda, c. 25, sy. 2, 2000.
Vancouver Uygun M, Ekşi A. Elma Suyunda HPLC ile Patulin Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması. GIDA. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/