BibTex RIS Kaynak Göster

Research on the Some Properties of Ayran Which are Made by Addition Different Proportion of Water (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Araştırmada homojenize inek sütünden yapılan yoğurtlara değişik oranlarda (4/1, 4/2, 4/3, 4/4 ve 4/5) su ve %0.5 rafine tuz katılarak ayran yapılmış ve elde edilen bulgulara göre, su oranına bağımlı olarak ayranlarda kurumadde, yağ, özgül ağırlık, yağsız kurumadde ve asitlik değerleri azalma göstermiştir. Saklama sırasında (4±1 oC) ayranlarda meydana gelen en önemli değişimler SH, pH ve serum ayrılmasında gözlenmiştir. Ayran yapımında yoğurda 4/2 oranında su katılması gerek T.S. ayran standardına uygun olması, gerekse tüketici tarafından tercih edilmesi nedeniyle en iyi oran olarak belirlenmiştir.   

Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Araştırmada homojenize inek sütünden yapılan yoğurtlara değişik oranlarda (4/1, 4/2, 4/3, 4/4 ve 4/5) su ve %0.5 rafine tuz katılarak ayran yapılmış ve elde edilen bulgulara göre, su oranına bağımlı olarak ayranlarda kurumadde, yağ, özgül ağırlık, yağsız kurumadde ve asitlik değerleri azalma göstermiştir. Saklama sırasında (4±1 oC) ayranlarda meydana gelen en önemli değişimler SH, pH ve serum ayrılmasında gözlenmiştir. Ayran yapımında yoğurda 4/2 oranında su katılması gerek T.S. ayran standardına uygun olması, gerekse tüketici tarafından tercih edilmesi nedeniyle en iyi oran olarak belirlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erol Ergüllü Bu kişi benim

İrfan Demiryol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ergüllü, E. ., & Demiryol, İ. . (1983). Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. Gıda, 8(5).
AMA Ergüllü E, Demiryol İ. Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. Ekim 1983;8(5).
Chicago Ergüllü, Erol, ve İrfan Demiryol. “Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 8, sy. 5 (Ekim 1983).
EndNote Ergüllü E, Demiryol İ (01 Ekim 1983) Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. Gıda 8 5
IEEE E. . Ergüllü ve İ. . Demiryol, “Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 8, sy. 5, 1983.
ISNAD Ergüllü, Erol - Demiryol, İrfan. “Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 8/5 (Ekim 1983).
JAMA Ergüllü E, Demiryol İ. Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8.
MLA Ergüllü, Erol ve İrfan Demiryol. “Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 8, sy. 5, 1983.
Vancouver Ergüllü E, Demiryol İ. Yoğurda Değişik Oranlarda Su Katılarak Yapılan Ayranların Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/