BibTex RIS Kaynak Göster

Calculation of the Amount of Milk Powder Added In to Milk to be Processed into Yoghurt (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

İyi bir yoğurt için önemli olan kriterlerden ikisi, konsistenz ve serum ayrılma durumudur. Konsistenz, katı yoğurtta “sıklık-katılık” ile, akıcı kıvamda yoğurtta ise “viskozite” ile değerlendirilir. Sözkonusu bu değerler, yoğurda işlenen sütün yağ ve protein miktarları ile önemli ölçüde bağımlıdır. Bir genelleme yapmak gerekirse, yoğurt hammaddesinin yağ oranının %3’ün altında olmaması, protein oranının ise olabildiğince yüksek olması gerektiği söylenebilir. Protein miktarının yükseltilmesi ya sütün belirli bir düzeyde koyulaştırılması, yada süte süttozu ilavesiyle olasıdır. Yeterli koyulaştırma düzeyinin veya eklenecek süttozunun belirlenmesinde genellikle özgül ağırlıktan yararlanılır.

Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

İyi bir yoğurt için önemli olan kriterlerden ikisi, konsistenz ve serum ayrılma durumudur. Konsistenz, katı yoğurtta “sıklık-katılık” ile, akıcı kıvamda yoğurtta ise “viskozite” ile değerlendirilir. Sözkonusu bu değerler, yoğurda işlenen sütün yağ ve protein miktarları ile önemli ölçüde bağımlıdır. Bir genelleme yapmak gerekirse, yoğurt hammaddesinin yağ oranının %3’ün altında olmaması, protein oranının ise olabildiğince yüksek olması gerektiği söylenebilir. Protein miktarının yükseltilmesi ya sütün belirli bir düzeyde koyulaştırılması, yada süte süttozu ilavesiyle olasıdır. Yeterli koyulaştırma düzeyinin veya eklenecek süttozunun belirlenmesinde genellikle özgül ağırlıktan yararlanılır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Üçüncü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Üçüncü, M. . (1983). Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. Gıda, 8(5).
AMA Üçüncü M. Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. GIDA. Ekim 1983;8(5).
Chicago Üçüncü, Mustafa. “Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması”. Gıda 8, sy. 5 (Ekim 1983).
EndNote Üçüncü M (01 Ekim 1983) Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. Gıda 8 5
IEEE M. . Üçüncü, “Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması”, GIDA, c. 8, sy. 5, 1983.
ISNAD Üçüncü, Mustafa. “Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması”. Gıda 8/5 (Ekim 1983).
JAMA Üçüncü M. Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. GIDA. 1983;8.
MLA Üçüncü, Mustafa. “Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması”. Gıda, c. 8, sy. 5, 1983.
Vancouver Üçüncü M. Yoğurda İşlenecek Süte Eklenecek Süttozu Miktarının Hesaplanması. GIDA. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/