BibTex RIS Kaynak Göster

Poultry Meat Technology 3. Freezing and Frozen Storage (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

Kanatlı kümes hayvanlarının mezbahalarda kesilmesinden hemen sonra ette bozulma başlar. Enzimatik ve mikrobiyal kaynaklı olan bu bozulmanın geciktirilmesi, kaliteli et eldesi, tüketiciye hijyenik ve biyolojik kalitesi iyi et yedirilmesi kesim ve temizleme işleminden sonra karkasların hızlı soğutulması veya dondurulması ile olanaklıdır. Kesim, temizleme ve ambalajlamadan sonra tüketici mutfağına girilinceye kadar kesintisiz, etkin bir soğuk zincir uygulaması ürün kalitesi ve sağlıklılığı bakımından gereklidir.

Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

Kanatlı kümes hayvanlarının mezbahalarda kesilmesinden hemen sonra ette bozulma başlar. Enzimatik ve mikrobiyal kaynaklı olan bu bozulmanın geciktirilmesi, kaliteli et eldesi, tüketiciye hijyenik ve biyolojik kalitesi iyi et yedirilmesi kesim ve temizleme işleminden sonra karkasların hızlı soğutulması veya dondurulması ile olanaklıdır. Kesim, temizleme ve ambalajlamadan sonra tüketici mutfağına girilinceye kadar kesintisiz, etkin bir soğuk zincir uygulaması ürün kalitesi ve sağlıklılığı bakımından gereklidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Akif Kundakçı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kundakçı, A. . (1990). Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. Gıda, 15(2).
AMA Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. GIDA. Nisan 1990;15(2).
Chicago Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda 15, sy. 2 (Nisan 1990).
EndNote Kundakçı A (01 Nisan 1990) Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. Gıda 15 2
IEEE A. . Kundakçı, “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama”, GIDA, c. 15, sy. 2, 1990.
ISNAD Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda 15/2 (Nisan 1990).
JAMA Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. GIDA. 1990;15.
MLA Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda, c. 15, sy. 2, 1990.
Vancouver Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. GIDA. 1990;15(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/