BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical and Microbiological Changes during Tarhana Fermentation (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

In this research, some effects on the tarhana fermentation and the microbial populations in the products were investigated. The effects were the variations of the type and amount of yoghurt in the composition and the addition of yeast to the formula. The improvement of tarhana fermentation and the microbial populations have displayed variations at the expense of these parameters.

Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 2, - , 01.04.1990

Öz

Bu araştırmada, tarhana üretiminde kullanılan yoğurt tipi ve miktarının değiştirilmesi ile bileşimde mayaya yer verilmesinin, tarhana fermentasyonunun gelişimi ve üründeki mikroorganizma populasyonu üzerindeki etkileri incelenmiştir. Fermentasyonun gelişimi ve mikroorganizma populasyonu, bu faktörlerden değişik şekillerde etkilenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Temiz Bu kişi benim

Tülin Pirkul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Temiz, A. ., & Pirkul, T. . (1990). Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler. Gıda, 15(2).
AMA Temiz A, Pirkul T. Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler. GIDA. Nisan 1990;15(2).
Chicago Temiz, Ayhan, ve Tülin Pirkul. “Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Değişimler”. Gıda 15, sy. 2 (Nisan 1990).
EndNote Temiz A, Pirkul T (01 Nisan 1990) Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler. Gıda 15 2
IEEE A. . Temiz ve T. . Pirkul, “Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler”, GIDA, c. 15, sy. 2, 1990.
ISNAD Temiz, Ayhan - Pirkul, Tülin. “Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Değişimler”. Gıda 15/2 (Nisan 1990).
JAMA Temiz A, Pirkul T. Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler. GIDA. 1990;15.
MLA Temiz, Ayhan ve Tülin Pirkul. “Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Değişimler”. Gıda, c. 15, sy. 2, 1990.
Vancouver Temiz A, Pirkul T. Tarhana Fermentasyonunda Kimyasal ve Mikrobiyolojik Değişimler. GIDA. 1990;15(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/