BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Extrusion on Starch Properties (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

In food extrusion, a number of ingredients is used as feed materials. One of these materials is raw or processed starch. During extrusion, starch undergoes physical and physicochemical changes, including gelatinization and fragmentation. Extruded products have been characterized by various quality criteria. These quality criteria are expansion, bulk density, water absorption index and water solubility index. The most important factors that are affects these criteria are process variables such as barrel temperature, screw geometry and screw speed, and source of starch. While both individual and combination of increased barrel temperature and screw speed increase expansion, water absorp­tion and water solubility, decrease bulk density. 

Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Gıda ekstrüzyonunda pek çok ingredient besleme materyali olarak kullanılmaktadır. Bu materyallerden biri ham veya işlenmiş nişas­tadır. Ekstrüzyon sırasında, nişasta fiziksel ve jelatinizasyon ile fragmentasyonu içeren fizikokimyasal değişikliklere uğramaktadır. Ekstrüde edil­miş ürünler, pek çok kalite kriterine göre karakterize edilmektedir. Bu kalite kriterleri kabarma oranı, kütle yoğunluğu, su absorbsiyon indeksi ve suda çözünürlük indeksidir. Bu kriterleri etkileyen en önemli faktörler işlem sıcaklığı, vida tipi ve hızı gibi ekstrüder çalışma koşullan ile nişasta çeşididir. Sıcaklık ve vida hızında meydana gelen hem bireysel hem de kombine olarak yapılan artışlar kabarma oranını, su absorbsiyonunu ve suda çözünürlüğü pozitif yönde etkilerken, kütle yoğunluğunu negatif olarak etkilemektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zeliha Yıldırım Bu kişi benim

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yıldırım, Z. ., & Ercan, R. . (2000). Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri. Gıda, 25(3).
AMA Yıldırım Z, Ercan R. Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri. GIDA. Haziran 2000;25(3).
Chicago Yıldırım, Zeliha, ve Recai Ercan. “Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri”. Gıda 25, sy. 3 (Haziran 2000).
EndNote Yıldırım Z, Ercan R (01 Haziran 2000) Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri. Gıda 25 3
IEEE Z. . Yıldırım ve R. . Ercan, “Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 25, sy. 3, 2000.
ISNAD Yıldırım, Zeliha - Ercan, Recai. “Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri”. Gıda 25/3 (Haziran 2000).
JAMA Yıldırım Z, Ercan R. Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri. GIDA. 2000;25.
MLA Yıldırım, Zeliha ve Recai Ercan. “Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 25, sy. 3, 2000.
Vancouver Yıldırım Z, Ercan R. Ekstrüzyonun Nişasta Üzerine Etkileri. GIDA. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/