BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Na-Caseinat and Skimmilk Powder on Some Characteristics of Beef Emulsions (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

This research conducted on the effect of Na-Caseinat and Skimmilk powder additions at three different levels (0.0%, 2.0% and 4.0%) on the various emülsion characteristics as emulsion capacity (EC), emulsion viscosity (EV)- water seperation (WS), oil seperation (OS) emulsion stability (ES) of meat emulsions. It was seen that 4.0% Na-Caseinat addition affected the EV and ES values at statistically significant level (p <0.05). It was found that EV and ES increased while was decreasing. 

Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Araştırmada sığır eti emülsiyonlarına farklı seviyelerde (%0.0, %2.0 ve %4.0) ilave edilen Na-Kazeinat ve Yağsız Süt Tozunun emül­siyon kapasitesi, emülsiyon vizkozitesi, emülsiyon stabilitesi, emülsiyondan ayrılan su ve emülsiyondan ayrılan yağ oranı gibi çeşitli emülsiyon parametreleri üzerindeki etkisi belirlenmiştir. Na-Kazeinat'ın %4.0 oranında ilavesi; emülsiyon vizkozitesi ve emülsiyon stabilitesini önemli (p <0.05) ölçüde arttırırken, emülsiyondan ayrılan su oranını düşürdüğü tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Karayel Bu kişi benim

Mustafa Karakaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Karayel, İ. ., & Karakaya, M. . (2000). Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda, 25(3).
AMA Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. Haziran 2000;25(3).
Chicago Karayel, İbrahim, ve Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25, sy. 3 (Haziran 2000).
EndNote Karayel İ, Karakaya M (01 Haziran 2000) Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda 25 3
IEEE İ. . Karayel ve M. . Karakaya, “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”, GIDA, c. 25, sy. 3, 2000.
ISNAD Karayel, İbrahim - Karakaya, Mustafa. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25/3 (Haziran 2000).
JAMA Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. 2000;25.
MLA Karayel, İbrahim ve Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda, c. 25, sy. 3, 2000.
Vancouver Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/