This research conducted on the effect of Na-Caseinat and Skimmilk powder additions at three different levels (0.0%, 2.0% and 4.0%) on the various emülsion characteristics as emulsion capacity (EC), emulsion viscosity (EV)- water seperation (WS), oil seperation (OS) emulsion stability (ES) of meat emulsions. It was seen that 4.0% Na-Caseinat addition affected the EV and ES values at statistically significant level (p <0.05). It was found that EV and ES increased while was decreasing.
Araştırmada sığır eti emülsiyonlarına farklı seviyelerde (%0.0, %2.0 ve %4.0) ilave edilen Na-Kazeinat ve Yağsız Süt Tozunun emülsiyon kapasitesi, emülsiyon vizkozitesi, emülsiyon stabilitesi, emülsiyondan ayrılan su ve emülsiyondan ayrılan yağ oranı gibi çeşitli emülsiyon parametreleri üzerindeki etkisi belirlenmiştir. Na-Kazeinat'ın %4.0 oranında ilavesi; emülsiyon vizkozitesi ve emülsiyon stabilitesini önemli (p <0.05) ölçüde arttırırken, emülsiyondan ayrılan su oranını düşürdüğü tespit edilmiştir.
Karayel, İ. ., & Karakaya, M. . (2000). Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda, 25(3).
AMA
Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. Haziran 2000;25(3).
Chicago
Karayel, İbrahim, ve Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25, sy. 3 (Haziran 2000).
EndNote
Karayel İ, Karakaya M (01 Haziran 2000) Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda 25 3
IEEE
İ. . Karayel ve M. . Karakaya, “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”, GIDA, c. 25, sy. 3, 2000.
ISNAD
Karayel, İbrahim - Karakaya, Mustafa. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25/3 (Haziran 2000).
JAMA
Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. 2000;25.
MLA
Karayel, İbrahim ve Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda, c. 25, sy. 3, 2000.
Vancouver
Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. GIDA. 2000;25(3).