BibTex RIS Kaynak Göster

Application of High Hydrostatic Pressure Technology in the Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Thermal processes are used in order to preserve food from microbiologic and enzymatic changes and to extend the shelf-life Heating causes loss of nutrients and flavors. However, high hydrostatic pressure processing which has been given attention in the world, specially in Japan, for last decade inactivates microbiologic and enzymatic activities, whereas keeps vitamin content, flavor, color and appearance of food. The basis of this technique is to compress to water surrounding to food at ambient temperature and at 1000-9000 atm. pressure. High hydrostatic pressure processes can successfully apply to various foods including meats and juices. 

Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Gıdaları mikrobiyolojik ve enzimatik değişimlerden korumak ve raf ömrünü uzatmak amacıyla geliştirilen tekniklerin başında ısıl işlemler gelir. Isıl işlem uygulanan gıdalarda beslenme değeri, renk, aroma ve duyusal niteliklerin, kısaca kalitenin azaldığı bilinmektedir. Buna karşın, son on yılda başta Japonya olmak üzere tüm dünyada ilgi gören Yüksek Hidrostatik Basınç Sistemleri (YH.B.S), mikrobiyolojik ve enzi­matik inaktivasyonu sağlarken gıdanın vitamin, tat, renk ve görüşünde bir değişiklik oluşturmamaktadır. Oda sıcaklığında gıdayı çevreleyen su­yu sıkıştırarak uygulana bu teknik 1.000-9.000 atım basınç aralığında etten meyve suyuna kadar her türlü gıdaya uygulanabilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İnci S. Şanal Bu kişi benim

Ayla Çalımlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şanal, İ. S. ., & Çalımlı, A. . (2000). Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. Gıda, 25(3).
AMA Şanal İS, Çalımlı A. Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. Haziran 2000;25(3).
Chicago Şanal, İnci S., ve Ayla Çalımlı. “Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi Ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda 25, sy. 3 (Haziran 2000).
EndNote Şanal İS, Çalımlı A (01 Haziran 2000) Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. Gıda 25 3
IEEE İ. S. . Şanal ve A. . Çalımlı, “Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”, GIDA, c. 25, sy. 3, 2000.
ISNAD Şanal, İnci S. - Çalımlı, Ayla. “Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi Ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda 25/3 (Haziran 2000).
JAMA Şanal İS, Çalımlı A. Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. 2000;25.
MLA Şanal, İnci S. ve Ayla Çalımlı. “Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi Ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları”. Gıda, c. 25, sy. 3, 2000.
Vancouver Şanal İS, Çalımlı A. Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisi ve Gıda Endüstrisinde Uygulamaları. GIDA. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/