in this study livestock potential, present raising livestock state, problems feed in increasing of production and productivity in Turkey have been investigated and solution advice have been evaluated. Besides, Construction and operation of meat and fish foundation and slaughter-house have been explained and their positive and negative contribution to the sectors have been discussed.
Bu çalışmada Türkiye'nin hayvan potansiyeli, hayvancılığın mevcut durumu, üretim ve verimliliğin arttırılmasında karşılaşılan problemler tartışılmış ve bir ölçüde çözüm önerilerine yer verilmiştir. Ayrıca hayvansal ürünlerin değerlendirildiği, Et ve Balık Kurumu, mezbahalar ve kombinaların yapısı, işleyişi belirtilmiş, sektöre olumlu ve olumsuz katkıları irdelenmeye çalışılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 3 |