BibTex RIS Kaynak Göster

Identification of Killer Yeast (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

Bu olayla ilk defa 1963’de Oxford’dan bir katolik papaz olan Makeower karşılaşmış ve bu buluş giderek artan bir ölçüde ilgi görmüştür. Kuşkusuz bu ilginin doğmasında olayın amiline verilen kötü adın çarpıcılığı kadar organizmanın zehirleyici doğası da büyük rol oynamaktadır. Gerçekten zehirler ve zehirlenmenin mekanizması bilimin daima dikkatini çekmiştir. Olayı gözlemek için, bu öldürücü  faktör (Killer Factor)’e hassas bir maya suşuyla hazırlanmış bir agar plat üzerinde Resim 1’de görüldüğü gibi çok kuvvetli ve kuvvetli katılmaya ile hassas maya kültürlerinden 3 sürme yapılması (SK, K ve S) ve sonra agar platın inkübasyona bırakılması yeterli olmaktadır.   

Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.02.1984

Öz

Bu olayla ilk defa 1963’de Oxford’dan bir katolik papaz olan Makeower karşılaşmış ve bu buluş giderek artan bir ölçüde ilgi görmüştür. Kuşkusuz bu ilginin doğmasında olayın amiline verilen kötü adın çarpıcılığı kadar organizmanın zehirleyici doğası da büyük rol oynamaktadır. Gerçekten zehirler ve zehirlenmenin mekanizması bilimin daima dikkatini çekmiştir. Olayı gözlemek için, bu öldürücü  faktör (Killer Factor)’e hassas bir maya suşuyla hazırlanmış bir agar plat üzerinde Resim 1’de görüldüğü gibi çok kuvvetli ve kuvvetli katılmaya ile hassas maya kültürlerinden 3 sürme yapılması (SK, K ve S) ve sonra agar platın inkübasyona bırakılması yeterli olmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Hilmi Pamir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Pamir, M. H. . (1984). Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. Gıda, 9(1).
AMA Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. GIDA. Şubat 1984;9(1).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda 9, sy. 1 (Şubat 1984).
EndNote Pamir MH (01 Şubat 1984) Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. Gıda 9 1
IEEE M. H. . Pamir, “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”, GIDA, c. 9, sy. 1, 1984.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda 9/1 (Şubat 1984).
JAMA Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. GIDA. 1984;9.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı”. Gıda, c. 9, sy. 1, 1984.
Vancouver Pamir MH. Öldürücü Maya (Killer Yeast)’nın Tanımı. GIDA. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/