BibTex RIS Kaynak Göster

The Usage of Calcium Ion Containing Compounds to Prevent Cucumber Pickles Softening (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Ca++ containing compounds (calcium chloride, calcium acetat etc.) have been used extensively in cucumber pickle production to prevent softening. But there are some different applications about using of their level. Also, effect mechanisms of these compounds haven't been explained clearly. in this paper, knowledge on this matter was tried to summarize and clarify.  

Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Hıyar turşusu üretiminde, Ca++içeren kalsiyum klorür ve kalsiyum asetat gibi bileşikler yumuşama zararını önlemek amacıyla yoğun olarak kullanılmaktadır. Ancak kullanım düzeyleri konusunda değişik uygulamalar bulunmakta, ayrıca bu bileşiklerin etki mekanizması tam ola­rak bilinmemektedir. Bu makalede konuya ilişkin bilgiler özetlenerek, konunun daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erhan İç Bu kişi benim

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA İç, E. ., & Özçelik, F. . (2000). Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. Gıda, 25(4).
AMA İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. GIDA. Ağustos 2000;25(4).
Chicago İç, Erhan, ve Filiz Özçelik. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda 25, sy. 4 (Ağustos 2000).
EndNote İç E, Özçelik F (01 Ağustos 2000) Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. Gıda 25 4
IEEE E. . İç ve F. . Özçelik, “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”, GIDA, c. 25, sy. 4, 2000.
ISNAD İç, Erhan - Özçelik, Filiz. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda 25/4 (Ağustos 2000).
JAMA İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. GIDA. 2000;25.
MLA İç, Erhan ve Filiz Özçelik. “Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması”. Gıda, c. 25, sy. 4, 2000.
Vancouver İç E, Özçelik F. Kalsiyum İyonu İçeren Bileşiklerin Hıyar Turşularında Ortaya Çıkan Yumuşamayı Önlemede Kullanılması. GIDA. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/