Ca++ containing compounds (calcium chloride, calcium acetat etc.) have been used extensively in cucumber pickle production to prevent softening. But there are some different applications about using of their level. Also, effect mechanisms of these compounds haven't been explained clearly. in this paper, knowledge on this matter was tried to summarize and clarify.
Hıyar turşusu üretiminde, Ca++içeren kalsiyum klorür ve kalsiyum asetat gibi bileşikler yumuşama zararını önlemek amacıyla yoğun olarak kullanılmaktadır. Ancak kullanım düzeyleri konusunda değişik uygulamalar bulunmakta, ayrıca bu bileşiklerin etki mekanizması tam olarak bilinmemektedir. Bu makalede konuya ilişkin bilgiler özetlenerek, konunun daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 4 |