Cholesterol is an essential component of animal tissue. Consumers have changed their eating habits as a results of growing concern about cholesterol and amount of daily fat intake. The present study was undertaken to determine the effects of amount of fat and cooking on cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various parts of iamb carcass. Cooking reduced the weight of each investigated part as a result cholesterol content of cooked samples were found higher than ra ones.
Kolesterol hayvansal dokunun önemli bir bileşenidir. Günümüzde tüketiciler sağlıklı ve dengeli beslenmenin gereği olarak diyetlerinde-ki kolesterol ve yağ miktarını azaltma eğilimi göstermektedirler. Yapılan çalışmada, kuzu karkasının çeşitli kısımlarında yağ ve kolesterol miktarı arasındaki ilişki ve pişirmenin kolesterol miktarı üzerine etkilen incelenmiştir. Sonuç olarak kuzu karkasının çeşitti kısımlarından alına örneklerde yağ ve kolesterol miktarı arasında önemli bir ilişki saptanmamış, pişirilmiş örneklerde ise pişme kaybına bağlı olarak, kolesterol miktarı daha yüksek bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 4 |