BibTex RIS Kaynak Göster

The Relationship Between Cholesterol and Fat Content in Various Parts of Lamb Carcasses (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Cholesterol is an essential component of animal tissue. Consumers have changed their eating habits as a results of growing concern about cholesterol and amount of daily fat intake. The present study was undertaken to determine the effects of amount of fat and cooking on cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various parts of iamb carcass. Cooking reduced the weight of each investigated part as a result cholesterol content of cooked samples were found higher than ra ones. 

Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Kolesterol hayvansal dokunun önemli bir bileşenidir. Günümüzde tüketiciler sağlıklı ve dengeli beslenmenin gereği olarak diyetlerinde-ki kolesterol ve yağ miktarını azaltma eğilimi göstermektedirler. Yapılan çalışmada, kuzu karkasının çeşitli kısımlarında yağ ve kolesterol miktarı arasındaki ilişki ve pişirmenin kolesterol miktarı üzerine etkilen incelenmiştir. Sonuç olarak kuzu karkasının çeşitti kısımlarından alına örneklerde yağ ve kolesterol miktarı arasında önemli bir ilişki saptanmamış, pişirilmiş örneklerde ise pişme kaybına bağlı olarak, kolesterol miktarı daha yük­sek bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meltem Serdaroğlu Bu kişi benim

Gülen Yıldız Turp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Serdaroğlu, M. ., & Turp, G. Y. . (2000). Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. Gıda, 25(4).
AMA Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. GIDA. Ağustos 2000;25(4).
Chicago Serdaroğlu, Meltem, ve Gülen Yıldız Turp. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda 25, sy. 4 (Ağustos 2000).
EndNote Serdaroğlu M, Turp GY (01 Ağustos 2000) Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. Gıda 25 4
IEEE M. . Serdaroğlu ve G. Y. . Turp, “Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”, GIDA, c. 25, sy. 4, 2000.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Turp, Gülen Yıldız. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda 25/4 (Ağustos 2000).
JAMA Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. GIDA. 2000;25.
MLA Serdaroğlu, Meltem ve Gülen Yıldız Turp. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda, c. 25, sy. 4, 2000.
Vancouver Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. GIDA. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/