BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Possibilities of Using Dried Cheese Whey in White Pickled Cheese Production (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.   

Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tümer Uraz Bu kişi benim

Atilla Yetişmeyen Bu kişi benim

Metin Atamer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Uraz, T. ., Yetişmeyen, A. ., & Atamer, M. . (1990). Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(3).
AMA Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Haziran 1990;15(3).
Chicago Uraz, Tümer, Atilla Yetişmeyen, ve Metin Atamer. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, sy. 3 (Haziran 1990).
EndNote Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M (01 Haziran 1990) Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 3
IEEE T. . Uraz, A. . Yetişmeyen, ve M. . Atamer, “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 15, sy. 3, 1990.
ISNAD Uraz, Tümer vd. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/3 (Haziran 1990).
JAMA Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15.
MLA Uraz, Tümer vd. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 15, sy. 3, 1990.
Vancouver Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/