BibTex RIS Kaynak Göster

Certain Physical, Chemical and Sensory Properties of Black Table Olives Produced in Yusufeli Region (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Yusufeli, ülkemizin zeytin üretilen önemli ilçelerinden biridir. İlçede önemli miktarda zeytin üretilmesine rağmen, zeytinlerin değerlendirilmesi için gerekli ekipman ve tesis mevcut değildir. Yöre zeytinleri; Trilye çeşidinden orijin almış olup, mahalli olarak genelde Satı ve Butko diye isimlendirilen iki tipten elde edilmektedir. Bu çalışmada, özellikle hakkında yeterli bilgi bulunmayan Yusufeli sofralık siyah zeytinlerinin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri, Yusufeli ilçesi ve Erzurum piyasasından temin edilen örnekler analiz edilerek araştırılmıştır.  

Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Yusufeli, ülkemizin zeytin üretilen önemli ilçelerinden biridir. İlçede önemli miktarda zeytin üretilmesine rağmen, zeytinlerin değerlendirilmesi için gerekli ekipman ve tesis mevcut değildir. Yöre zeytinleri; Trilye çeşidinden orijin almış olup, mahalli olarak genelde Satı ve Butko diye isimlendirilen iki tipten elde edilmektedir. Bu çalışmada, özellikle hakkında yeterli bilgi bulunmayan Yusufeli sofralık siyah zeytinlerinin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri, Yusufeli ilçesi ve Erzurum piyasasından temin edilen örnekler analiz edilerek araştırılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sebahattin Nas Bu kişi benim

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Nas, S. ., & Gökalp, H. Y. . (1990). Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda, 15(3).
AMA Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. Haziran 1990;15(3).
Chicago Nas, Sebahattin, ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 15, sy. 3 (Haziran 1990).
EndNote Nas S, Gökalp HY (01 Haziran 1990) Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Gıda 15 3
IEEE S. . Nas ve H. Y. . Gökalp, “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri”, GIDA, c. 15, sy. 3, 1990.
ISNAD Nas, Sebahattin - Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda 15/3 (Haziran 1990).
JAMA Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. 1990;15.
MLA Nas, Sebahattin ve Hüsnü Yusuf Gökalp. “Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Fiziksel, Kimyasal Ve Duyusal Özellikleri”. Gıda, c. 15, sy. 3, 1990.
Vancouver Nas S, Gökalp HY. Yusufeli Yöresinde Üretilen Sofralık Siyah Zeytinlerin bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. GIDA. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/