BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Analytical Properties of Tea Bags (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.04.1984

Öz

Paket Türk çaylarının dem ögesini veren kuru madde nicelikleri farklı bulunmamasına karşın tanen niceliği Rize ve daldırma çayda yüksek bulunmuştur. Kafein miktarı 2.50 g/100 g sınırının altında bulunmuştur. Toplam şeker 8.90-12.80 g/100 g, toplam titre edilebilir tanen 6.07-15.91 g/100 g ve suda çözünür kuru madde 29.00-36.57 arasında bulunmuştur.

Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.04.1984

Öz

Paket Türk çaylarının dem ögesini veren kuru madde nicelikleri farklı bulunmamasına karşın tanen niceliği Rize ve daldırma çayda yüksek bulunmuştur. Kafein miktarı 2.50 g/100 g sınırının altında bulunmuştur. Toplam şeker 8.90-12.80 g/100 g, toplam titre edilebilir tanen 6.07-15.91 g/100 g ve suda çözünür kuru madde 29.00-36.57 arasında bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ünal Yurdagel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yurdagel, Ü. . (1984). Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. Gıda, 9(2).
AMA Yurdagel Ü. Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. Nisan 1984;9(2).
Chicago Yurdagel, Ünal. “Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 9, sy. 2 (Nisan 1984).
EndNote Yurdagel Ü (01 Nisan 1984) Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. Gıda 9 2
IEEE Ü. . Yurdagel, “Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 9, sy. 2, 1984.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda 9/2 (Nisan 1984).
JAMA Yurdagel Ü. Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1984;9.
MLA Yurdagel, Ünal. “Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 9, sy. 2, 1984.
Vancouver Yurdagel Ü. Paket Çayların Analitik Nitelikleri Üzerinde Araştırma. GIDA. 1984;9(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/