BibTex RIS Kaynak Göster

Durability of Sterilized Milk (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.04.1984

Öz

Ultra High Temperature (UHT) olarak bilinen ve son zamanlarda yaygınlaşan sterilizasyon metodunun süt ve süt mamullerine uygulanmasındaki başarı, sakrofillerin ürettikleri sıcağa dayanıklı lipaz ve/veya proteaz’lardan dolayı arzu edilen düzeye erişememektedir. Belirtilen bu enzimler, ürünün bekletilme sürecinde, 8-10 hafta gibi kısa bir zamanda, süt yağ ve proteinlerini hidrolize ederek, ürünün tüketici tarafından kabul edilemeyecek bir duruma gelmesine sebep olmaktadırlar. Yapılan çalışmalar alçak sıcaklıklarda (50-60 oC) bu enzimlerin inaktivasyon katsayılarının UHT işlemi sıcaklıklarına oranla daha yüksek olduklarını göstermektedir.

Sterilize Sütün Dayanıklılığı

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.04.1984

Öz

Ultra High Temperature (UHT) olarak bilinen ve son zamanlarda yaygınlaşan sterilizasyon metodunun süt ve süt mamullerine uygulanmasındaki başarı, sakrofillerin ürettikleri sıcağa dayanıklı lipaz ve/veya proteaz’lardan dolayı arzu edilen düzeye erişememektedir. Belirtilen bu enzimler, ürünün bekletilme sürecinde, 8-10 hafta gibi kısa bir zamanda, süt yağ ve proteinlerini hidrolize ederek, ürünün tüketici tarafından kabul edilemeyecek bir duruma gelmesine sebep olmaktadırlar. Yapılan çalışmalar alçak sıcaklıklarda (50-60 oC) bu enzimlerin inaktivasyon katsayılarının UHT işlemi sıcaklıklarına oranla daha yüksek olduklarını göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

T. F. Bozoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bozoğlu, T. F. . (1984). Sterilize Sütün Dayanıklılığı. Gıda, 9(2).
AMA Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. GIDA. Nisan 1984;9(2).
Chicago Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda 9, sy. 2 (Nisan 1984).
EndNote Bozoğlu TF (01 Nisan 1984) Sterilize Sütün Dayanıklılığı. Gıda 9 2
IEEE T. F. . Bozoğlu, “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”, GIDA, c. 9, sy. 2, 1984.
ISNAD Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda 9/2 (Nisan 1984).
JAMA Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. GIDA. 1984;9.
MLA Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda, c. 9, sy. 2, 1984.
Vancouver Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. GIDA. 1984;9(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/