BibTex RIS Kaynak Göster

Flavour Perception Mechanism (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

Perception of the flavour of foods is a complex process that involves the senses of smell, taste, sight, touch and sound at the time of food consumption. Even though each sense contributes special characteristics to a flavour, it is mainly considered the combination of tas­te and odour. In the reception and transduction of tastants at least five pathways involved. Odour reception is mediated by proteins embedded in the membrane of receptor cells which are located in the nasal cavity. 

Lezzet Algılama Mekanizması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

Gıdalardaki lezzetin algılanması karmaşık bir süreçtir ve tatma, koklama, görme, değme ve işitme duyularından etkilenmektedir. Her bir duyu lezzet üzerine özel karakteristiği ile katkıda bulunmasına rağmen, lezzet başlıca tat ve kokunun kombinasyonu olarak değerlendirilmek­tedir. Tat maddelerinin algılanmasında en az beş farklı iletim yolu bulunmaktadır. Koku algılanması ise, burun boşluğunda yer alan reseptör hüc­relerin membranlarına bağlı proteinler tarafından gerçekleştirilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feryal Karadeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Karadeniz, F. . (2000). Lezzet Algılama Mekanizması. Gıda, 25(5).
AMA Karadeniz F. Lezzet Algılama Mekanizması. GIDA. Ekim 2000;25(5).
Chicago Karadeniz, Feryal. “Lezzet Algılama Mekanizması”. Gıda 25, sy. 5 (Ekim 2000).
EndNote Karadeniz F (01 Ekim 2000) Lezzet Algılama Mekanizması. Gıda 25 5
IEEE F. . Karadeniz, “Lezzet Algılama Mekanizması”, GIDA, c. 25, sy. 5, 2000.
ISNAD Karadeniz, Feryal. “Lezzet Algılama Mekanizması”. Gıda 25/5 (Ekim 2000).
JAMA Karadeniz F. Lezzet Algılama Mekanizması. GIDA. 2000;25.
MLA Karadeniz, Feryal. “Lezzet Algılama Mekanizması”. Gıda, c. 25, sy. 5, 2000.
Vancouver Karadeniz F. Lezzet Algılama Mekanizması. GIDA. 2000;25(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/