BibTex RIS Kaynak Göster

Casein Metabolism in Lactococci (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

Lactococci are Gram-positive bacteria that are used as starter cultures in variety of dairy fermentation process. This bacteria have a complex proteolytic systems which enables them to rapid growth in milk by degradading caseins, the major milk proteins, into small peptides and free amino acids, some of which are essential for celi growth. Besides being an important nutritional source for the starter bacteria, case­ins also play a curial role in the development of flavor in cheese. The intensified researches in lactococci have resulted in a rapid increase of genetic and biochemical data on lactoccal proteinases. In this review, the proteolytic systems of lactococci and their role in manufacture of milk products is discussed. 

Laktokoklarda Kazein Metabolizması

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

Laktokoklar, değişik süt fermentasyon süreçlerinde starter kültür olarak kullanılan Gram-pozitif bakterilerdir. Bu bakteriler; içerdikleri kompleks proteolitik sistemler sayesinde, temel süt proteinleri kazeinleri, bazıları gelişmeleri için zorunlu olan küçük peptitlere ve aminoasitlere kadar parçalayarak, süt ortamında hızlı gelişme yeteneği kazanmaktadır. Kazeinler, starter kültürlere besinsel kaynak oluşturmaları yanında, pey­nirlerde aramanın gelişiminde de önemli rol oynamaktadır. Laktokoklarda yürütülen yoğun araştırmalar, proteinazlar üzerinde genetik ve biyo­kimyasal verilerin hızlı bir şekilde artmasına yol açmıştır. Bu makalede, laktokoktarın proteolitik sistemleri ve bu sistemlerin süt ürünlerinin üreti­mindeki rolü tartışılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Pınar Şanlıbaba Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akçelik, M. ., & Şanlıbaba, P. . (2000). Laktokoklarda Kazein Metabolizması. Gıda, 25(5).
AMA Akçelik M, Şanlıbaba P. Laktokoklarda Kazein Metabolizması. GIDA. Ekim 2000;25(5).
Chicago Akçelik, Mustafa, ve Pınar Şanlıbaba. “Laktokoklarda Kazein Metabolizması”. Gıda 25, sy. 5 (Ekim 2000).
EndNote Akçelik M, Şanlıbaba P (01 Ekim 2000) Laktokoklarda Kazein Metabolizması. Gıda 25 5
IEEE M. . Akçelik ve P. . Şanlıbaba, “Laktokoklarda Kazein Metabolizması”, GIDA, c. 25, sy. 5, 2000.
ISNAD Akçelik, Mustafa - Şanlıbaba, Pınar. “Laktokoklarda Kazein Metabolizması”. Gıda 25/5 (Ekim 2000).
JAMA Akçelik M, Şanlıbaba P. Laktokoklarda Kazein Metabolizması. GIDA. 2000;25.
MLA Akçelik, Mustafa ve Pınar Şanlıbaba. “Laktokoklarda Kazein Metabolizması”. Gıda, c. 25, sy. 5, 2000.
Vancouver Akçelik M, Şanlıbaba P. Laktokoklarda Kazein Metabolizması. GIDA. 2000;25(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/