Zeytin bitkisinin ürünleri, ülkemizin dış ticaretinde ve halkımızın beslenmesinde önemli rol oynayan gıda maddeleridir. Ülkemiz tarım alanlarının yaklaşık %2.7’sini kaplayan zeytinliklerden 1980 yılında yaklaşık 1050000, 1982 yılında ise 950000 ton zeytin üretilmiştir. Üretilen zeytinin %18’i yemeklik olarak, %82’si ise yağlık olarak değerlendirilmektedir (Akbulut, 1977). 1982/83 ürün yılında 165000 ton siyah zeytin, 20000 ton yeşil zeytin ve diğer tipler olmak üzere toplam 185000 ton sofralık zeytin üretilmiştir (Anonim, 1984).
Zeytin bitkisinin ürünleri, ülkemizin dış ticaretinde ve halkımızın beslenmesinde önemli rol oynayan gıda maddeleridir. Ülkemiz tarım alanlarının yaklaşık %2.7’sini kaplayan zeytinliklerden 1980 yılında yaklaşık 1050000, 1982 yılında ise 950000 ton zeytin üretilmiştir. Üretilen zeytinin %18’i yemeklik olarak, %82’si ise yağlık olarak değerlendirilmektedir (Akbulut, 1977). 1982/83 ürün yılında 165000 ton siyah zeytin, 20000 ton yeşil zeytin ve diğer tipler olmak üzere toplam 185000 ton sofralık zeytin üretilmiştir (Anonim, 1984).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1984 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 3 |