BibTex RIS Kaynak Göster

The Amount of Volatile Fats in some Aromatic Plants Grown in Çanakkale Region (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Çanakkale ilçelerinin doğal florasından toplanmış olan bazı kokulu bitkilerin su buharı destilasyonuyla saptanan uçucu yağ miktarları, havada kuru numunede ve numunenin kuru maddesinde sırasıyla: Umurbey-Hacılar mevkiinden toplanan Origanum vulgare L. (Güveyi otu, mercanköşk) de %6.03 ve 6.62, Gelibolu-Cumalı’dan alınan Origanum vulgare L. de %4.93 ve 5.35, Bayramiç ilçesinden toplanan Origanum vulgare L. de %7.05 ve 7.66 yine Umurbey-Hacılar mevkiinden alınan Salvia multicaulis Vahl. (Ada çayı, yerel adı Poşabla) örneklerinde %1.60 ve 1.72, Bayramiç’den toplanan Salvia multicaulis Vahl. Numunelerinde ise %2.63 ve 2.82, Bayramiç’ten alınan Mentha tomentosa Urv. (tüylü nane) numunesinde %0.66 ve 0.72 olarak bulunmuştur.

Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Çanakkale ilçelerinin doğal florasından toplanmış olan bazı kokulu bitkilerin su buharı destilasyonuyla saptanan uçucu yağ miktarları, havada kuru numunede ve numunenin kuru maddesinde sırasıyla: Umurbey-Hacılar mevkiinden toplanan Origanum vulgare L. (Güveyi otu, mercanköşk) de %6.03 ve 6.62, Gelibolu-Cumalı’dan alınan Origanum vulgare L. de %4.93 ve 5.35, Bayramiç ilçesinden toplanan Origanum vulgare L. de %7.05 ve 7.66 yine Umurbey-Hacılar mevkiinden alınan Salvia multicaulis Vahl. (Ada çayı, yerel adı Poşabla) örneklerinde %1.60 ve 1.72, Bayramiç’den toplanan Salvia multicaulis Vahl. Numunelerinde ise %2.63 ve 2.82, Bayramiç’ten alınan Mentha tomentosa Urv. (tüylü nane) numunesinde %0.66 ve 0.72 olarak bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayten Doğan Bu kişi benim

Ali Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Doğan, A. ., & Bayrak, A. . (1984). Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. Gıda, 9(3).
AMA Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. GIDA. Haziran 1984;9(3).
Chicago Doğan, Ayten, ve Ali Bayrak. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda 9, sy. 3 (Haziran 1984).
EndNote Doğan A, Bayrak A (01 Haziran 1984) Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. Gıda 9 3
IEEE A. . Doğan ve A. . Bayrak, “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”, GIDA, c. 9, sy. 3, 1984.
ISNAD Doğan, Ayten - Bayrak, Ali. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda 9/3 (Haziran 1984).
JAMA Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. GIDA. 1984;9.
MLA Doğan, Ayten ve Ali Bayrak. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda, c. 9, sy. 3, 1984.
Vancouver Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. GIDA. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/