Efficiency and improvement in producing better quality products is the aim of the food industry. Better test equipment is one of the key factors to achieving these aims. One of the new generation equipment is the Rapid Visco Analyser (RVA). The main applications for the RVA include determining the extent of amylase enzyme activity, quality control in the manufacture of starch-based foods, characterization of viscosity and consistency at a specific temperature, investigation of the properties of various starches. Its flexibility allows us to use it in many new applications to meet costumers' needs for high quality.
Daha kaliteli üretimde verimlilik ve ürün geliştirme gıda endüstrisinin ana hedefidir. Bu amaca ulaşmak için gelişmiş ve kısa sürede sonuç veren test ekipmanlarının kullanılması gerekir. Bunlar arasında kullanımı son yıllarda hızla artanlardan biri Hızlı Viskozite Test (HVT) cihazıdır. HVT cihazının kullanım alanları arasında amilaz aktivite seviyesin belirlenmesi, nişasta tabanlı gıdaların üretiminde kalite kontrol aracı olarak kullanılması, belirli sıcaklıkta viskozitenin ve kıvamın karakterize edilmesi, ayrıca farktı orijinli nişastaların özelliklerinin incelenmesi sayılabilir. Cihazın değişik amaçlar için kullanılabilmesi seçeneklilik tüketicinin isteği olan yüksek kalitenin sağlanmasında ve ürün geliştirmede önemli bir ekipman olduğunu göstermektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 6 |