BibTex RIS Kaynak Göster

Dietetic and Therapeutic Properties of Milk and Milk Products (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Dünyamız insanının 400-500 milyonunun aç, 900 milyon çocuğun ise yetersiz beslenme nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğu bilinmektedir (Hansen, 1975; Hoffmann ve Legel, 1984). Global olarak gıda maddelerindeki artışın (%2.2) nüfus artışına (%1.8) oranla daha fazla olmasına karşın aç ve yetersiz beslenenlerin sayısında bir azalmanın görülmemesinde (Münch, 1984), aynı zamanda gıda maddelerinde üretimden tüketime kadar olan aşamalarda %55.3’e varan oranlarda bozulmaların tesbit edilmiş olması (Kröber, 1984) bir neden olabilir. O halde açlıkla mücadelede ürünün rantabl olarak değerlendirilmesi yanında mevcut kaynaklardan da en bilinçli bir şekilde yararlanılması esas olmalıdır.  

Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Dünyamız insanının 400-500 milyonunun aç, 900 milyon çocuğun ise yetersiz beslenme nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğu bilinmektedir (Hansen, 1975; Hoffmann ve Legel, 1984). Global olarak gıda maddelerindeki artışın (%2.2) nüfus artışına (%1.8) oranla daha fazla olmasına karşın aç ve yetersiz beslenenlerin sayısında bir azalmanın görülmemesinde (Münch, 1984), aynı zamanda gıda maddelerinde üretimden tüketime kadar olan aşamalarda %55.3’e varan oranlarda bozulmaların tesbit edilmiş olması (Kröber, 1984) bir neden olabilir. O halde açlıkla mücadelede ürünün rantabl olarak değerlendirilmesi yanında mevcut kaynaklardan da en bilinçli bir şekilde yararlanılması esas olmalıdır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1990). Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. Gıda, 15(5).
AMA Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. GIDA. Ekim 1990;15(5).
Chicago Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda 15, sy. 5 (Ekim 1990).
EndNote Oysun G (01 Ekim 1990) Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. Gıda 15 5
IEEE G. . Oysun, “Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri”, GIDA, c. 15, sy. 5, 1990.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda 15/5 (Ekim 1990).
JAMA Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. GIDA. 1990;15.
MLA Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda, c. 15, sy. 5, 1990.
Vancouver Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. GIDA. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/